Rabobank Nederland

Rabobank voorspelt wisselkoersen als beste Rabobank Nederland, 04/01/2006 17:21
---

De valuta-analisten van de Rabobank voorspellen de wisselkoersen wereldwijd als beste, zo blijkt uit onderzoeken van het persbureau Reuters en het financiële vakblad FX Week, die onafhankelijk van elkaar onderzoek deden.

De Rabo-analisten wisten in 2005 de meest accurate voorspelling te geven van de wisselkoersen van de Amerikaanse dollar, de Japanse yen en de Britse pond ten opzichte van de euro. Deze voorspellingen zijn onder meer van groot belang voor particuliere beleggers die aandelen hebben buiten Europa, bedrijven die handel drijven met niet Europese landen en ondernemingen die bezittingen hebben buiten de eurozone.

In het Reuters-onderzoek worden alle banken en onderzoeksbureaus maandelijks uitgenodigd hun voorspelling te geven van de wisselkoersen, waarna de voorspellingen worden vergeleken met de slotkoers van de genoemde valuta. De bank die in de voorspelling het dichtst bij de slotkoers zit krijgt maximaal 50 punten. De valuta-analisten van de Rabobank behaalden in totaal 403 punten van de 600 die jaarlijks te verdienen zijn.