Politie Zaanstreek-waterland


Drie boetes tijdens verkeerscontrole

VOLENDAM, 2 januari 2006
Tijdens een verkeerscontrole op de Julianaweg werden dinsdagmiddag drie boetes uitgedeeld. Twee voor het niet dragen van de gordel en één voor het rijden met een gladde band. Een vijftiental auto's werd gecontroleerd.


64 km per uur te hard

ASSENDELFT/ WIJDEWORMER, 03 januari 2006
Tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 144 km per uur. De toegestane snelheid op de Nauernaseweg is 80 km per uur. Van de ruim driehonderd passanten reden er dertig te hard.
Ook op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) werd in de avonduren veel te hard gereden. Twee bestuurders stoven met snelheden tussen de 150 en 160 km per uur langs de radarauto. Van ruim duizend voertuigen werd de snelheid gemeten. Zes procent reed harder dan de toegestane 100 km per uur.
Op de Provincialeweg, ter hoogte van sportpark Kalverhoek, ging het er dinsdagochtend een stuk rustiger aan toe. Slechts één op de vijftig bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. Ruim zevenhonderd voertuigen passeerden de radarauto.


Strafpunten voor beginnende bestuurders

ZAANDIJK, 03 januari 2006 13:30-16:00 uur
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagmiddag een verkeerscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203). Tijdens de verkeerscontrole kregen in totaal vijftien bestuurders een boete voor te hard rijden, zes inzittenden werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel en vijf bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij (niet handsfree) telefoneerden tijdens het rijden. Twee van de hardrijders, een 23-jarige man uit Krommenie en een 21-jarige man uit Wormer, waren beginnende bestuurders. Dat wil zeggen: zij hebben op of na 30 maart 2002 voor het eerst een rijbewijs gehaald. De twee automobilisten reden maar liefst 40 km per uur te hard. De man uit Wormer zat bovendien bellend (niet handsfree) achter het stuur van zijn auto. De beginnende bestuurders kregen ieder één strafpunt omdat zij meer dan 30 km per uur te hard reden. Bij drie strafpunten binnen vijf jaar moet de beginnende bestuurder een rijproef en een theorieproef bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) afleggen. Als hij of zij het onderzoek weigert of voor een proef zakt, wordt het rijbewijs ongeldig verklaard en moet er opnieuw een rijexamen afgelegd worden.

Illegaal
OOSTZAAN, dinsdag 3 januari 2006, 13:47 uur.
De politie heeft op de rijksweg A8 een 40-jarige man uit Zaandam aangehouden die over de vluchtstrook aan de wandel was. De man sprak geen Nederlands en kon zich niet legitimeren. De man mocht aan het bureau een bekende bellen die zijn paspoort kwam brengen. Uit de paspoortgegevens bleek dat de verdachte illegaal in Nederland verbleef. De man werd ingesloten en overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Zonder rijbewijs en verzekering
WORMERVEER, dinsdag 3 januari 2006, 13:30 uur.
Een 21-jarige man uit Amsterdam kreeg van de politie bekeuringen voor onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs. Bij controle van de kentekengegevens bleek dat de personenwagen niet verzekerd was. Bij controle van de persoonsgegevens kwam naar boven dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Na verhoor mocht de man het bureau verlaten.

Fietser gewond na val
WORMERVEER, dinsdag 3 januari 2006, 14:35 uur.
Een 90-jarige man uit Wormer is gewond geraakt toen hij met zijn fiets ten val kwam. De man reed over de Zaanweg in de richting van de Marktstraat toen door een 40-jarige vrouw uit zijn woonplaats een autoportier werd geopend waar de fietser tegenaan reed. De man werd met een hoofdwond en schaafwonden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft de fiets veiliggesteld op de politiepost en de echtgenote in kennis gesteld.

Pony op de weg
ZAANDAM, dinsdag 3 januari 2006, 17:32 uur.
De politie heeft een loslopende pony op de Hoofdtocht weer in het weiland laten zetten. Drie jongedames hadden het op de rijbaan lopende dier ter hoogte van de Schellingweg gevangen en onder toezicht van de agenten weer in het weitje gezet. De 62-jarige eigenaar heeft een bekeuring gekregen.

Vuilaanbieders bekeurd
WORMER, woensdag 4 januari 2006, 12:54 uur.
De politie in Wormer heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden en de vuilophaaldienst een controle gehouden op het verkeerd aanbieden van huisvuil. In plaats van in de cocons bij flatwoningen werd veel huisvuil in de omgeving van de verzamelbakken gezet. Twaalf aanbieders van vuilniszakken op de Gele Lisstraat, de Spatterstraat en de Kuijperstraat werden bekeurd voor het verkeerd aanbieden van het vuil. Opvallend hierbij was dat diverse aanbieders woonachtig waren in andere straten.

---- --