Persberichten woensdag 4 januari

's-Hertogenbosch, 04-01-2006

AANHOUDING NA VERNIELINGEN AUTOS

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is op het Wilhelminaplein een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie kreeg de melding van oplettende burgers dat een man verschillende autos aan het vernielen was met een stalen pijp. De verdachte had reeds diverse autoruiten vernield. De politie heeft de man aangehouden en inverzekeringgesteld.

STRAATMEUBILAIR VERNIELD; JONGEN AANGEHOUDEN

Drunen Surveillerende agenten reden in de nacht van dinsdag op woensdag op de Spoordijk toen zij plotseling een jongen weg zagen rennen. Onder de spoorbrug kon de 17-jarige jongen uit de gemeente Heusden worden staandegehouden. De jongen wordt ervan verdacht zojuist in de Spoordijk een lantaarnpaal en een straatnaambord te hebben vernield. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

AANHOUDINGEN NA MISHANDELING EN BEDREIGING

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn in de Boschdijkstraat een 27-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden. Zij worden ervan verdacht eerder deze middag een 29-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch te hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer werd door de vrouwelijke verdachte geslagen en geschopt terwijl de man haar met de dood bedreigde. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Michielsgestel In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Seringenlaan een 40-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

DRONKEN VROUW VERNIELD RUIT

Veghel De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 januari in haar woonplaats Veghel een 24 jarige vrouw aangehouden. Zij had een ruit van de woning van haar ex, die op dat moment niet thuis was, vernield. De vrouw was dronken en erg luidruchtig. Zij is ingesloten. Bij fouillering werd een busje pepperspray bij de vrouw aangetroffen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VALSE NAAM

Uden Een 35 jarige automobilist uit Son gaf dinsdagavond, 3 januari bij een controle op de Beatrixhof in Uden een valse naam op. De man had geen identiteitspapieren bij zich en bleek evenmin een geldig rijbewijs te bezitten. Op het politiebureau werden in zijn fouillering papieren aangetroffen waaruit zijn werkelijke identiteit kon worden vastgesteld. Hij is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

AUTODIEFSTAL

Uden Dinsdagmiddag 3 januari tussen 15.30 en 16.30 uur is vanaf de Hoevenseweg in Uden een grijze personenauto, merk BMW 116i voorzien van het kenteken 19-SG-VD gestolen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA SNELHEIDSOVERTREDING

Schaijk Dinsdagavond 3 januari is van een 38 jarige inwoner van Schaijk het rijbewijs ingevorderd. Agenten stelden vast dat hij met zijn auto met een snelheid van 138 kilometer per uur over de N324 in Schaijk reed en waar de maximum snelheid 80 kilometer per uur bedraagt.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Grave In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 januari is op de Dokter Kanterslaan in Grave een 25 jarige automobilist uit Reek aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur van 5 uur.

OP DE KOP MET BROMMOBIEL

Wanroij Dinsdagmiddag 3 januari zijn de 50 jarige bestuurster en een 63 jarige inzittende van een brommobiel, beiden wonende in Vortum Mullem, licht gewond geraakt. De vrouw reed over de Millseweg komende uit de richting Mill. Zij raakte in de berm en probeerde het voertuig met een stuurcorrectie weer op de weg te krijgen. Het voertuig kantelde en kwam op zn kop in een sloot terecht. Beide inzittenden liepen snijwonden en blauwe plekken op.