Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 4 januari 2006

(
Hillegom Getuigen gezocht, beroving tas
De politie is op zoek naar een bestuurder van een scooter die op zaterdag 31 december, omstreeks 18.30 uur, op de Beekkade een fietsster beroofd heeft van haar tas. De 38-jarige fietsster uit Hillegom had haar tas in haar mand van de fiets gezet. De scooter kwam achter haar rijden en op het moment dat hij inhaalde greep hij de tas uit de mand en reed er in de richting van de Van den Endelaan vandoor. Van de man is alleen bekend dat hij een zwarte intergraal helm en een zwarte jas aan had en op een zwarte scooter reed. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar tas.

Ook de beroving van een 60-jarige vrouw uit Hillegom op vrijdagmorgen 30 december op de Van den Endelaan is nog niet opgelost. De vrouw fietste daar eveneens met haar tas in haar fietsmand en werd op dezelfde manier door een voorbijgaande bromfietser beroofd. Het is niet duidelijk dat het hier om één en dezelfde dader gaat. Ook voor deze zaak vraagt de politie uw aandacht. Kunt u iets vertellen over de berovingen of heeft u iets gezien in relatie tot de berovingen dan kunt u bellen met de politie van Hillegom op het nummer 0900-8844.

De politie waarschuwt dat fietsers hun tas niet los in het fietsmandje moet zetten. Het is voor een voorbijganger op een sneller voertuig dan eenvoudig om de tas weg te pakken en er vandoor te gaan. Zorg dat de tas vastzit aan de fiets waardoor de tas niet weg te nemen valt.

Leiden Insluiper op heterdaad aangehouden
In een huis aan de Morsweg is er op dinsdag 3 januari, omstreeks 22.45 uur, een jongen binnengeslopen. De insluiper werd echter opgemerkt door één van de bewoners die de jongen vastpakte en de hulp van andere bewoners inriep. De insluiper, een 17-jarige jongen uit Leiden, was via een schuifraam aan de achterzijde van de woning binnengeslopen. Buiten stond volgens de andere bewoners nog een jongen te wachten, deze heeft echter kunnen vluchten. De politie heeft de 17-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte die zich buiten ophield. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, is de 17-jarige jongen in verzekering gesteld.

Alphen aan den Rijn Getuigen gezocht van ongeval op de Willem de Zwijgerlaan
De politie is op zoek naar personen die getuigen zijn geweest van een verkeersongeval op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan met de Ambonstraat. Op dinsdag 3 januari, omstreeks 13.20 uur, zijn er twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Zij waren gelijktijdig de kruising opgereden. Een 70-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn vanuit de richting van de Julianabrug en een 18-jarige automobiliste uit Woubrugge komende vanuit de richting van de Prins Bernhardlaan. Beiden geven aan dat zij groenlicht hadden om de kruising op te rijden. Het kwam echter tot een aanrijding waarbij er materiële schade is ontstaan aan de auto's.

De politie is op zoek naar personen die misschien gezien hebben dat de auto's door groen- danwel roodlicht zijn gereden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-844 en vragen naar het politieteam Alphen Centrum.

Warmond Politiebureau blijft in gemeentehuis Warmond
Ondanks dat het gemeentehuis sinds 1 januari gesloten is vanwege de fusie van de gemeentes Warmond, Sassenheim en Voorhout, in de gemeente Teijlingen, blijft het politiebureau van Warmond gevestigd in het gemeentehuis. Het politiebureau in het gemeentehuis aan de Herenweg 109 is, voor de volledigheid, op maandag en op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bezoekers kunnen toegang krijgen tot het politiebureau door aan te bellen bij de hoofdingang van het gemeentehuis.


Bergambacht Imitatiewapen in beslag genomen

Tijdens het onderzoek naar een vechtpartij op zaterdag 12 november, omstreeks 00.30 uur, buiten een uitgaansgelegenheid aan de Meidoornstraat werd er een getuigenverklaring opgenomen waarin verklaard werd dat iemand tijdens de vechtpartij een wapen gelijkend op een pistool heeft getrokken. Met het wapen werd één van de vechtende partijen bedreigd.
De persoon die werd bedreigd heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Gedurende het onderzoek kreeg de politie zicht op een verdachte. De verdachte is op woensdag 4 januari in zijn woning aangehouden en de politie heeft het wapen in beslag genomen. Het bleek een zeer goede replica te zijn van een Walther pistool. De verdachte, een 27-jarige Gouwenaar, is na verhoor weer heengezonden. Hij heeft verklaard het imitatiewapen thuis opgehaald te hebben nadat er een ruzie buiten de uitgaansgelegenheid was ontstaan. Hij wilde met het imitatiewapen de tegenpartij waarmee zijn vriend ruzie had laten schrikken. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --