Gemeente Dordrecht


Persbericht
Lichtplan Binnenstad

Historisch centrum Dordrecht uitgelicht

In de vergadering van het college van 3 januari 2006 is ingestemd met de hoofdlijnen van het Lichtplan Binnenstad. Het college geeft het plan vrij voor inspraak en vraagt de raad een voorbereidingskrediet van ¤ 25.000 beschikbaar te stellen.

Het Lichtplan voorziet in het uitlichten van markante plekken in de historische Dordtse binnenstad. Voorgesteld wordt onder meer om topmonumenten aan te lichten, de boomstructuur langs de Nieuwe Haven en de Wolwevershaven en bruggen en steigers. Uitvoering van het Lichtplan moet de Dordtse binnenstad ook 's avonds heel aantrekkelijk maken. Door uitlichting van sterke punten zien bezoekers 's avonds zaken die ze wellicht op de dag over het hoofd hebben gezien.

Het Lichtplan is voor een belangrijk deel gebaseerd op de adviezen van de Franse lichtontwerper, Vincent Lagarnier, die momenteel in dienst is van Philips. Het college heeft ingestemd met het plan en de vervolgprocedure. Daarbij maant het college tot terughoudendheid, waar het gaat om toepassing van gekleurd licht.

Het Lichtplan Binnenstad wordt binnenkort voor inspraak voorgelegd aan belanghebbenden en belangstellenden; daarna vindt definitieve besluitvorming plaats.

Beschikbare bestanden
lichtplan_binnenstad_CCCC030106.pdf Dordrecht, 4 januari 2006
Redactie
F.C. Langschmidt
Communicatie

telefoon (078) 639 6903
email fc.langschmidt@dordrecht.nl
Informatie
Mevrouw C.A.E. van Nes

telefoon (010) 436 6850