Gemeente Amsterdam

Zelfhulpcursussen GGZ Buitenamstel

4 januari 2006
---
GGZ Buitenamstel, Marcel Dijkens

Mensen met depressieve klachten en mensen die steun zoeken bij het omgaan met een depressieve naaste kunnen met een zelfhulpcursus zelfstandig thuis, met professionele begeleiding, hun eigen klachten of die van hun naaste leren hanteren.

De afdeling Preventie van GGZ Buitenamstel biedt op dit moment twee zelfhulpcursussen aan: `Depressieve klachten? Zelf aan de slag!' en `Een depressieve naaste? Aandacht voor uzelf!'.

Aan de hand van een cursusboek met informatie en oefeningen krijgen mensen meer inzicht in hun eigen situatie, en leren zij vaardigheden om deze situatie te verbeteren. Elke deelnemer volgt een zelfhulpcursus individueel thuis. Daarbij is er voor ieder van hen persoonlijke ondersteuning van een deskundige coach via telefoon of e-mail.

Kennismaking

Geïnteresseerden krijgen eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek bij GGZ Buitenamstel. Daarin wordt samen met de persoon gekeken of zelfhulp inderdaad de juiste ondersteuning biedt. Het doen van een zelfhulpcursus kost gemiddeld zo'n zes tot acht weken. Deelnemers kunnen tot op zekere hoogte het tempo zelf bepalen.

Er is géén wachtlijst voor de cursussen en deelnemers kunnen zich op elk moment aanmelden. Een zelfhulpcursus kost EUR 30,- (inclusief het cursusmateriaal). Een folder is gratis op te vragen.

Contact

Belangstellenden kunnen contact opnemen met GGZ Buitenamstel, Preventie en Voorlichting: (020) 7884570 of preventie@ggzba.nl. Contactpersoon: Marcel Dijkens.