Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 004

datum: 4 januari 2006

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor buurtbudget

Dit jaar stelt de gemeente voor de wijken Kruiskamp en Koppel ruim E 30.000,-- ter beschikking voor het buurtbudget. Dit budget is voor het vergroten van de leefbaarheid in de wijk. Deze week wordt in Kruiskamp en Koppel een buurtbudgetkrant verspreid. Daarin worden buurtbewoners opgeroepen om met leuke ideeën te komen. Hiervoor kunnen zij het bijgevoegde aanvraagformulier invullen. Ter inspiratie staan in de buurtbudgetkrant ook alle gerealiseerde buurtbudgetideeën van 2005 overzichtelijk op een rij. Buurtbewoonster

Nienke Gorter overhandigt de eerste buurtbudgetkrant aan mede-buurtbewoonster

Maartje Wolters. Nienke Gorter vraagt haar en andere buurtmoeders om ook met een idee voor de buurt te komen. Vorig jaar realiseerde Nienke Gorter met andere buurtbewoners en het buurtbudget acht fleurige bloembakken voor de straat. Bewoners van Kruiskamp en Koppel hebben vanaf vandaag vier weken de tijd om een idee uit te werken. Zij moeten uiterlijk 6 februari de aanvragen indienen.

Alle wijken in Amersfoort krijgen dit jaar een buurtbudget. Elke bewoner kan een voorstel indienen om de straat of buurt op te vrolijken. Het budget verschilt per wijk en is onder meer afhankelijk van het aantal inwoners. Ook de inleverdatum van een voorstel verschilt per wijk. Zo dient u een aanvraag in: . beschrijf het plan, wat u daarbij nodig hebt en wat het ongeveer kost . zorg voor medestanders

Het meldpunt/opbouwwerk bij u in de buurt kan u helpen bij het opstellen van uw plan. Een team van bewoners beoordeelt of de aanvragen voldoen aan de voorwaarden van het buurtbudget en of ze financieel haalbaar zijn. Wilt u weten wat er in uw buurt is gedaan met het budget? Of wilt u meer informatie?

Zie www.amersfoort.nl\wijken.

Informatie:
Voor meer informatie kunt u bellen naar Susan Coen, communicatiemedewerker voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Wijkontwikkeling van de gemeente Amersfoort telefoon 06 52513042.

De buurtbudgetkrant Kruiskamp Koppel kunt u ophalen bij het stadsinformatiecentrum De Observant.

Fotomoment: Oproep buurtbewoonster aan andere buurtbewoners. Buurtbewoonster Nienke Gorter reikt maandag 9 januari om 15.30 uur de eerste krant uit aan mede-buurtbewoonster Maartje Wolters bij de Buitenkast aan de Evertsenstraat 41.


---- --