Woensdag 4 januari te zien bij Team West

Leiderdorp/Haaglanden, 03-01-2006 o Het belang van opsporingsberichtgeving en een omvangrijke schilderijenroof in Leiden.

Korpschefs onderstrepen belang opsporingsberichtgeving via de media Tijdens deze uitzending van RTV West geeft de korpschef van Politie Hollands Midden, de heer J.J.M. Stikvoort, samen met de korpschef van Politie Haaglanden, de heer G.L. Bouman, uitleg geven over het belang van opsporingsberichtgeving via de media.

Schilderijenroof Hotel Nieuw Minerva in Leiden Verder is er tijdens de uitzending aandacht voor een omvangrijke schilderijenroof uit een hotel in Leiden. Op woensdag 28 december jl. blijkt er te zijn ingebroken in Hotel Nieuw Minerva aan de Boommarkt 23 in Leiden. Het hotel was tussen de feestdagen gesloten. Bij controle door een medewerkster blijkt er te zijn ingebroken. Vermoedelijk is (zijn) de dader(s) meerdere dagen bezig geweest met de inbraak. Onderzoek heeft uitgewezen dat er totaal 40 schilderijen en prenten uit het hotel zijn ontvreemd, waarvan de foto's tijdens de uitzending zullen worden getoond. Wilt u deze nu zien, klik dan hier. Herkent u een of meerdere schilderijen/prenten, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met Politie Hollands Midden, via tel. 0900-8844.

Het regionale tv-programma Team West is iedere woensdag te zien op RTV West om 17.29, 19.30, 21.30 en 23.30 uur. De uitzending wordt iedere donderdag tot 15.00 uur herhaald.