Time : 4:26:31 PM
Date : Wednesday, January 04, 2006
Sender Name: FAVV-AFSCA

Slacht voor particulier gebruik - Offerfeest : verplichte aangifte en afgifte van absoluut vereist ontvangstbewijs door de gemeentebesturen

Wanneer dieren voor particulier gebruik worden geslacht (ook door de moslimgemeenschap naar aanleiding van het Offerfeest) moeten de eigenaars van de dieren vooraf bij hun gemeentebestuur aangifte doen van de slacht ; de gemeentediensten moeten daarbij de Beltrace-toepassing gebruiken om dergelijke slachtverrichtingen te registreren.
Het komt voor dat deze toepassing gedurende een korte tijd niet beschikbaar is en dat bijgevolg het bewijs van de slachtaangifte niet meteen aan de aanvrager kan worden overhandigd. Dit bewijs is voor de controlediensten echter absoluut noodzakelijk.
Het FAVV vraagt om bij defect van het informaticasysteem aan de eigenaar een document te overhandigen waaruit blijkt dat van de slacht in de vereiste vorm aangifte werd gedaan bij de gemeentediensten (ter herinnering werden aan de gemeentebesturen de geldende procedure en een model van een ontvangstbewijs toegezonden).

contactpersoon voor de nederlandstalige pers: pascal houbaert 0475 20 66 73
contactpersoon voor de franstalige pers: pierre cassart 0477 69 35 65