Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

4 januari 2006

Dinxperlo - Inbraak in woning

Onbekenden hebben dinsdag (03/01) ingebroken in een woning aan de Julianastraat. De dieven namen uit een slaapkamer een geldkistje mee met daarin onder meer geld en diploma's. De inbraak werd rond 21.00 uur ontdekt. De politie stelt een onderzoek in

Hengelo (Gld.) - Inbraken bij VVV en bibliotheek

Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag (03/01) ingebroken bij de VVV en bij de bibliotheek aan de Korenbloemstraat. De dieven forceerden bij de VVV een deur en eenmaal binnen, probeerden zij een kluis mee te nemen. Dit lukte echter niet. Bij de bibliotheek werd een geldkistje opengebroken en een klein geldbedrag werd meegenomen. Ook hier kwamen de dieven via een geforceerde deur het pand binnen. Beide inbraken werden dinsdagmorgen ontdekt waarna er aangifte bij de politie werd gedaan die een onderzoek instelt.

Groenlo - Diefstal van partij koper

Onbekenden hebben vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg een partij koper gestolen. De diefstal werd dinsdagmorgen (03/01) rond 08.30 uur ontdekt. Het gaat om circa 500 kg zogeheten koperspanen die in een bak op het terrein stond. Een werknemer van het bedrijf deed aangifte van diefstal bij de politie die met een onderzoek in gestart.

Doetinchem - Omvallende kerstboom veroorzaakt begin van brand

Het omvallen van een kerstboom heeft dinsdagavond (03/01) in een woning aan De Aalbes voor het begin van een brandje gezorgd. Door nog onduidelijke reden viel de kerstboom rond 22.50 uur om. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle. Er ontstond enorme rookschade. De brandweer lichtte Salvage in.

Varsseveld - Negenenvijftig bestuurders in de fout

Negenenvijftig bestuurders van motorvoertuigen gingen dinsdag (03/01) tijdens een snelheidscontrole op de Aaltenseweg in de fout. Ruim 1.000 bestuurders passeerden de radarcontrole. Van hen overschreden 59 de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

Neede - verwaarloosde dieren in beslag genomen

De dierenbescherming heeft vanmorgen samen met de politie 19 katten en 2 honden uit een woning gehaald. De dieren bleken ernstig verwaarloosd en zijn overgebracht naar een asiel voor behandeling en verzorging. Het wordt niet uitgesloten dat men enkele dieren, gezien hun zeer slechte toestand, moet laten inslapen. Ook het leefgedeelte waar de dieren verbleven moet grondig worden gereinigd. In verband met de privacy van de bewoners wordt de straat niet vermeld.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --