Gemeente Doetinchem

Tijdelijk skatepark op de Veemarkt


- 4 januari 2004-
Het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem is van plan tijdelijk op de Veemarkt een skatepark aan te leggen voor de duur van drie tot maximaal vijf jaar. De aanleg van het skatepark is een vurige wens van veel jonge Doetinchemse skaters.

De skatevoorzieningen op het stadhuisplein en de Huet zijn te klein geworden voor alle skaters in de gemeente. Jongerenorganisatie Plutus en een vertegenwoordiging van de skaters zijn bij het plan voor de aanleg van het skatepark betrokken geweest. De verplaatsbare skatetoestellen die, nadat de procedures zijn doorlopen geplaatst worden, staan al enige tijd in opslag. Bovendien ligt op de Veemarkt al een asfaltlaag die geschikt is om op te skaten. De gemeente hoop dat de skaters het park in het vroege voorjaar van 2006 in gebruik kunnen nemen.

Vrijstelling bestemmingsplan
Deze tijdelijke voorziening past niet binnen het bestemmingsplan "De Pas". Daarom is het college van plan om vrijstelling te verlenen op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke ordening.

Op dit moment kijkt de gemeente naar de ruimtelijke invulling van een groot deel van de binnenstad, de zogenaamde "Schil". Het tijdelijke skatepark past daarbinnen. Er is afgesproken dat bij verplaatsing van het skatepark gezocht wordt naar een andere locatie in de binnenstad.

Inloop
De omwonenden van de Veemarkt worden per brief geïnformeerd over het plan voor een skatepark. Op dinsdag 17 januari 2006 wordt er van 17:00 tot 19:30 uur een inloop gehouden in het stadhuis aan de Raadhuisstraat 2 te Doetinchem. Tijdens deze inloop zijn medewerkers van de gemeente Doetinchem, Jongerenorganisatie Plutus en enkel skaters aanwezig om vragen over aanleg en gebruik van de skatebaan te beantwoorden.

Ter inzage
De aanvraag om vrijstelling wordt zes weken lang ter inzage gelegd. In die periode kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Deze zienswijzen worden betrokken bij de beslissing op de aanvraag bouwvergunning/vrijstelling.