Gemeente Doetinchem

Economisch Overleg Doetinchem van start


- 4 januari 2006-
Binnenkort maken vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeente Doetinchem een afspraak om voor de eerste keer bij elkaar te komen in het Economisch Overleg Doetinchem. Dit overlegplatform is een initiatief van de gemeente en ondernemers samen en is bedoeld om op strategisch en beleidsmatig niveau zaken te bespreken.

Het platform is een strategisch adviesorgaan ondermeer voor de op te stellen Economisch Ontwikkelingsvisie en de beleidsplannen van de OVD (OndernemersVereniging Doetinchem) en de IG&D (vereniging voor Industrie Groothandel en Dienstverlening). Zowel vanuit het Doetinchemse bedrijfsleven als vanuit de gemeente bestaat er behoefte aan een dergelijk structureel overleg op economisch gebied. De status van het Ecomomisch Overleg Doetinchem een strategisch adviesorgaan. Onderwerpen die in het overleg aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld centrummanagement, detailhandel, revitalisering, infrastructuur, breedband, maatschappelijk verantwoord ondernemen, internationale betrekkingen, parkmanagement, stageplaatsen en recreatie en toerisme. Op dit moment overleggen gemeente en bedrijfsleven wel incidenteel over actuele economische zaken, maar er is geen geschikte Doetinchemse overlegstructuur waar op strategisch niveau over deze onderwerpen van gedachten wordt gewisseld. Het overleg vindt ongeveer zes keer per jaar plaats en past bij de werkwijze van het Doetinchemse college om marktpartijen nauwer te betrekken bij het gemeentelijk beleid.

Wie zitten er aan tafel
Vaste leden van dit overleg zijn de OndernemersVereniging Doetinchem (OVD) die tevens de horeca vertegenwoordigt, IG&D die ook de ondernemersverenigingen van Wehl en Gaanderen vertegenwoordigt, de Kamer van Koophandel (KvK) en ambtenaren van de gemeente Doetinchem. Afhankelijke van de agenda worden eventueel nog andere partijen uitgenodigd zoals, het Stadsweb SEO, OFG, WOV, CWI, VVV, ABT, of de RAL. Afhankelijk van de onderwerpen schuiven portefeuillehouders aan (wethouders/burgemeester).

Dit is een gezamenlijk persbericht van de OndernemersVereniging Doetinchem (OVD), IG&D, de Kamer van Koophandel (KvK) en de gemeente Doetinchem.