Gemeente Albrandswaard


848 handtekeningen voor speeltuin in Portland


Albrandswaard Mariëtte Schäffers-den Breejen en Lisette Meijers, twee inwoners van Portland, overhandigden vanmiddag (4 januari 2006) 848 handtekeningen aan de wethouders Dick Roelse en Gerard Brussaard. Met het aanbieden van deze handtekeningen breken zij een lans voor een plek voor een speeltuinvereniging in het wijkpark Portland in Rhoon.

Dick Roelse, wethouder van o.a. Vinex en wethouder Gerard Brussaard, wethouder van o.a. buitenruimte, ontvingen de twee enthousiaste dames, die in korte tijd 848 handtekeningen, van inwoners van Portland hebben verzameld. Met het aanbieden van de handtekening maken zij duidelijk dat er in Portland behoefte is aan een speeltuinvereniging op een plek waar de kinderen op een veilige manier kunnen spelen.

De beide wethouders hebben beloofd de mogelijkheden serieus te onderzoeken en treden binnen een aantal weken met de initiatiefnemers in overleg over de mogelijkheden.

Als college juichen we elk positief bedoeld initiatief van onze inwoners natuurlijk van harte toe. We moeten echter wel reëel blijven, want niet elk voorstel is ook echt haalbaar. Hoe sympathiek we dit initiatief ook vinden, ook in dit geval zullen we heel zorgvuldig moeten onderzoeken wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden zijn. We nemen dit initiatief serieus en zullen het dan ook als zodanig behandelen.: aldus Dick Roelse.