Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

04 januari 2006

Laren - Auto tegen de boom

Een 45-jarige automobilist uit Eefde verloor de macht over het stuur in een bocht van de Rossweg. Na enige stuurcorrecties botste hij frontaal tegen een boom in de linker berm. Het ongeval gebeurde op dinsdag (03-01) rond 17.25 uur. De bestuurder bleef ongedeerd maar de auto moest worden weggesleept. Op weg naar de auto kwam de berger vast te zitten in de drassige berm van de Knibbeldijk. Twee tractoren wisten de berger los te trekken, waarna de auto van de Eefdenaar kon worden geborgen.

Zutphen - Fietsster geschampt door omgereden portaal

Een 62-jarige fietsster Zutphen werd op dinsdag (03-01) rond 16.10 uur getroffen door het omgereden portaal op de Oude IJsselbrug. Een 34-jarige automobilist uit Culemborg reed vanaf de Kanonsdijk richting de Oude IJsselbrug waarbij hij de hoogteportaal over het hoofd zag. Het omgereden gevaarte belandde op het fietspad en twee fietsers konden de paal nog ontwijken. De Zutphense was minder fortuinlijk en werd geschampt. Ze werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis alwaar bleek dat ze geen letsel had opgelopen. De schade aan de hoogtepaal werd doorgegeven aan de gemeente.

Warnsveld - Auto total loss Een 25-jarige automobiliste uit Hengelo (O) verloor op dinsdag (03-01) rond 16.30 uur de macht over het stuur op de Lochemseweg en botste tegen een boom aan de rechter zijde van de weg. De vrouw werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd total loss weggesleept.

Zutphen - Overlast jeugd De politie heeft op dinsdagavond (03-01) drie pubers uit Zutphen een boete gegeven voor baldadigheid. Al enige tijd ondervinden bewoners van de Zuidwijken overlast van een grote groep jeugd, die ondermeer pompoenen en eieren tegen de ruiten gooien. Het drietal werd na een korte achtervolging door de politie in de kraag gevat. De politie is al even met dit onderzoek bezig en zal andere jongeren eveneens verhoren om zo een eind aan de overlast te maken.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Politievoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --