2e persbericht van woensdag 4 januari 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 04-01-2006

Eindhoven: Politie zoekt getuigen bandenprikkers

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over een groot aantal vernielingen in Woensel Noord, vooral in de wijk Prinsejagt. Daar zijn in de nacht van zondag op maandag bij ongeveer dertig geparkeerde autos een of meerdere banden lek gestoken. De autos stonden onder meer in de Bakhuizen van den Brinklaan, Neumannlaan, Rietveldlaan, Madernolaan, Tacituslaan, Van Doormaalstraat en Merkelbachlaan. Getuigen kunnen bellen met de politie van Woensel Noord, 0900 8844.

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold

In een loods aan de Kanaaldijk Noord is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. In een aantal containers stonden 543 planten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Er wordt een onderzoek gestart naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Koperdieven op heterdaad gepakt

De politie heeft woensdag om 12.55 uur in een woning aan het Hendrik de Keijzerplein drie Polen van 48, 38 en 28 jaar oud aangehouden. Zij waren in een leegstaande woning bezig koperen leidingen weg te nemen. Vuilniszakken waren al gevuld met enkele kilos koperen leidingen. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De leegstaande woningen worden gestript en gerenoveerd.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Op de Professor Dr. Dorgelolaan is woensdag tussen 9.55 en 11.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 650 passanten reden er 68 te hard. Er is geen hoogste snelheid geregistreerd. 50 is de maximumsnelheid.

* Tussen 13.00 en 15.30 uur werd op de Doctor Cuyperslaan gecontroleerd. Hier reden 66 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Er passeerden 870 voertuigen. Ook hier is geen hoogste snelheid geregistreerd.

Veldhoven: Radarsnelheidscontrole

Op de Dorpstraat is woensdag tussen 9.15 en 11.05 uur een snelheidscontrole gehouden. 22 van de 541 bestuurders reden harder dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper was 71 km/u.