Dexia Bank


Press

joint venture rbc dexia investor services gerealiseerd

04-01-2006

LUXEMBOURG en TORONTO, 4 januari 2006 - Dexia (DEXB: BRU, PAR en LUX) en Royal Bank of Canada (RY: TSX en NYSE) hebben vandaag bekendgemaakt dat de joint venture voor de samenvoeging van hun activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening aan institutionele beleggers gerealiseerd is. De nieuwe onderneming, RBC Dexia Investor Services, behoort tot de tien belangrijkste depothoudende banken ter wereld en heeft voor ongeveer USD 2.000 miljard (EUR 1.650 miljard) aan activa in bewaring (*).

"Met onze gezamenlijke kracht, een grotere wereldwijde reikwijdte en de sterke financiële dekking biedt RBC Dexia haar cliënten de omvang en het perspectief die nodig zijn om de productiviteit van hun bedrijf op te voeren en een betere efficiënte en concurrerende positie op de markt in te nemen", aldus José Placido, CEO van de nieuwe onderneming.

"Wij wachten met ongeduld op de start van dit nieuwe hoofdstuk op het gebied van financiële dienstverlening. RBC Dexia belooft haar cliënten en de markt een nieuw niveau van diensten, inzet en innovatie aan te bieden", voegde Michel Malpas, Deputy CEO en Chief Marketing Officer, hieraan toe.

De holding "RBC Dexia Investor Services" is gevestigd in Londen en zal advies geven over de commerciële strategie en het beheer van de operationele vennootschappen RBC Dexia Investor Services Trust in Canada en RBC Dexia Investor Services Bank in Luxemburg.

Over Dexia en Dexia BIL

Dexia Banque Internationale à Luxembourg (Dexia BIL) behoort tot de Europese bankgroep Dexia, internationale topspeler op het gebied van financiële dienstverlening aan de publieke sector en de op één na grootste handelsbank van België. De Dexia groep telt 24.000 werknemers en heeft kantoren in meer dan 20 landen, verspreid over de hele wereld. Dexia BIL is werkzaam in commercial en private banking, asset management en dienstverlening aan beleggers. Dexia BIL is opgericht in 1856 en is momenteel niet alleen een van de leidende banken in het financieel centrum Luxemburg, maar eveneens de oudste bank van het Groothertogdom. Sinds haar oprichting heeft zij een actieve rol gespeeld bij het ontwikkelen van de Luxemburgse economie. Kijk voor nadere informatie op www.dexia.com en www.dexia-bil.lu.

Over de Royal Bank of Canada

Royal Bank of Canada (TSX, NYSE: RY) gebruikt het acroniem RBC als eerste deel voor zijn activiteiten en operationele dochterondernemingen, die actief zijn onder de overkoepelende merknaam RBC Financial Group. Royal Bank of Canada is de grootste bank van Canada gemeten naar de activa en een van de belangrijkste instellingen voor gediversifieerde financiële dienstverlening. Zij is actief in de volgende domeinen: commercial en private banking, vermogensbeheer, verzekeringen, bancaire diensten aan grote ondernemingen, investeringsbank en transactieverwerking over de hele wereld. Deze instelling telt ongeveer 60.000 werknemers ten dienste van meer dan 14 miljoen particulieren, bedrijven en instellingen uit de openbare sector via kantoren in Noord-Amerika en ongeveer 30 andere landen. Kijk voor nadere informatie op www.rbc.com.

Over RBC Dexia Investor Services

RBC Dexia Investor Services biedt aan institutionele beleggers over de hele wereld een geïntegreerde productlijn als wereldwijde depothoudende bank, administratief fondsenbeheerder en beheerder van pensioenfondsen, transferagent en leverancier van analyses en andere diensten die met deze activiteit te maken hebben. Met USD 2.000 miljard aan activa van haar cliënten in bewaring* behoort RBC Dexia Investor Services tot de tien meest vooraanstaande depothoudende banken ter wereld. RBC Dexia Investor Services heeft haar hoofdkantoor in Londen en telt 3.800 werknemers, die de cliënten ten dienste staan vanuit kantoren in 15 landen en vier continenten. RBC Dexia Investor Services is een joint venture waarin RBC en Dexia een gelijk aandeel hebben. Kijk op www.rbcdexia-is.com, de website van RBC Dexia Investor Services.


* Met inbegrip van de gezamenlijke activa van Royal Bank of Canada (op 31 oktober 2005) en Dexia (op 30 september 2005).
---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be