Gemeente 's-Hertogenbosch

04-01-2006
Nieuwjaarsduik leidt het themajaar 2006 succesvol en sfeervol in Het was gezellig op het strand van de Oosterplas tijdens de eerste Bossche Nieuwjaarsduik zondagmiddag 1 januari. Naar schatting 750 mensen kwamen op het evenement af. Rond de haardvuurtjes op het strand stonden mensen te kletsen en de warme erwtensoep was heerlijk. Omstreeks 13.00 uur gaf wethouder J. Eugster het startsein voor een frisse duik om het nieuwe jaar gezond te beginnen; zij zelf nam ook een duik.

Onder de aanmoediging van het kijkende publiek renden ruim 200 waaghalzen het ijskoude water in. Het spektakel eindigde met een vuurwerk waarin de slagzin 2006 Duik in je gezondheid nog eens werd onthuld. De vier meest originele duikers mochten die avond aanwezig zijn bij een uitzending van Paul de Leeuw. Nadat mensen elkaar nog een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar hadden gewenst en nog wat warme chocolademelk hadden gedronken, ging iedereen naar huis om lekker op te warmen.
Het nieuwe jaar van gezond eten en bewegen is ingeleid!

De nieuwjaarsduik is georganiseerd in het teken van het jaar van gezond eten en bewegen. Het initiatief voor de duik komt van de gemeente 's-Hertogenbosch, Vivent en GGD Hart voor Brabant. Voor meer informatie over de nieuwjaarsduik of over het themajaar 2006 kunt u ook kijken op www.jaarovergewicht.nl.