Gemeente 's-Hertogenbosch

04-01-2006
Verkiezing leden gemeenteraad
Vergadering centraal stembureau

In verband met de verkiezing voor de leden van de gemeenteraad (7 maart 2006) vindt op woensdag 25 januari 2006 om 16.00 uur een openbare vergadering plaats van het centraal stembureau in het Stadhuis aan de Markt. In die bijeenkomst wordt de nummering vastgesteld van de ingeleverde kandidatenlijsten en de geldigheid bepaald van de lijstencombinaties.

Vergadering hoofdstembureau

Op donderdag 26 januari om 16.00 uur vindt een openbare vergadering plaats van het hoofdstembureau in het Stadhuis aan de Markt. Het hoofdstembureau neemt dan een beslissing over:

- de geldigheid van de ingeleverde kanidatenlijsten voor de verkiezing voor de gemeenteraad;

- het handhaven van de kandidaten die op de lijsten staan vermeld;
- het handhaven van de aanduiding van een politieke groepering.

Ter inzage
Bij de afdeling Burgerzaken in het Stadskantoor liggen ter inzage:
- de genummerde kandidaten lijsten;

- de beslissing van het centraal stembureau op het verzoek tot registratie van een politieke groepering en de aanduiding van deze groepering op de kandidatenlijst.

Kandidaatstelling

Op maandag 23 januari 2006 vindt de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de bestuursraden van Empel en Engelen evenals voor de commissie van ingezetenen van Orthen plaats. Dan kunnen bij de afdeling Burgerzaken bij het daar gevestigde hoofdstembureau van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H
1) worden ingeleverd. De benodigde formulieren hiervoor zijn:
- de lijsten van kandidaten (model H 1);

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9).

Voor meer informatie over de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van kandidatenlijsten kunt u terecht bij de afdeling Burgerzaken.