Gemeente 's-Hertogenbosch

04-01-2006
Verordening Werk Wet werk en bijstand gemeente 's-Hertogenbosch 2006 De gemeenteraad heeft op 20 december 2005 de Verordening Werk Wet werk en bijstand 's-Hertogenbosch 2006 vastgesteld en trekt de oude Verordening Werk gemeente 's-Hertogenbosch 2005 in. De Verordening Werk regelt op welke manier de gemeente invulling geeft aan haar in de WWB neergelegde reïntegratieopdracht. De verordening stelt regels over:

- de rechten, ondersteuning, voorzieningen, subsidies, premies en vrijlating;

- de verplichtingen en vrijstelling daarvan;
- de maatregelen bij het niet nakomen van verplichtingen.

Er zijn enkele technische/redactionele aanpassingen doorgevoerd. De verordening treedt in werking op 1 januari 2006.

Verordening Inkomen Wet werk en bijstand gemeente 's-Hertogenbosch 2006

De gemeenteraad heeft op 20 december 2005 de Verordening Inkomen Wet werk en bijstand 's-Hertogenbosch 2006 vastgesteld en trekt de oude Verordening Inkomen Wet werk en bijstand gemeente 's-Hertogenbosch 2005 in. De Verordening Inkomen regelt op welke wijze de gemeente invulling geeft aan de bijstandsverlening op grond van de WWB. De verordening stelt regels over:

- het verhogen en verlagen van de bijstandsnorm;
- het opleggen van een maatregel bij het niet nakomen van verplichtingen;

- het bestrijden van het ten onrechte ontvangen van bijstand en van misbruik en oneigenlijk gebruik
van de wet.

De verordening is door de invoering van de Wet op de huurtoeslag geactualiseerd. De verordening treedt in werking op 1 januari 2006.

Verordening Bijzondere bijstand gemeente 's-Hertogenbosch 2006

De gemeenteraad heeft op 20 december 2005 de Verordening Bijzondere bijstand gemeente
's-Hertogenbosch 2005 vastgesteld en trekt de oude Verordening Bijzondere bijstand gemeente 's-Hertogenbosch 2005 in. De verordening is door invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet, de Wet op de huurtoeslag en zorgtoeslag geactualiseerd en bevat enkele technische/redactionele aanpassingen. Daarnaast kan vanaf 1 januari 2006 bijzondere bijstand worden verstrekt aan personen die kosten maken voor een verlenging van een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd én voor de verblijfsvergunning 1e aanvraag voor in Nederland geboren kinderen. In de verordening wordt geregeld onder welke voorwaarden men hiervoor in aanmerking komt.

De verordening treedt in werking op 1 januari 2006.

De verordeningen staan op ../ onder "Bestuur en organisatie", onder "Regelgeving (verordeningen)". U kunt ook informatie verkrijgen bij de informatiebalie in het Stadskantoor. De stukken liggen vanaf nu twee weken ter inzage in het Stadskantoor.

Verordening Fonds Sociale Bouw
De gemeenteraad heeft op 20 december 2005 de geactualiseerde Verordening Fonds Sociale Bouw vastgesteld. Op grond van deze verordening kan de realisatie van bijzondere woningbouwprojecten met een groot maatschappelijk belang door middel van een financiële bijdrage worden gestimuleerd. De hoogte van de gemeentelijke bijdrage wordt afhankelijk gesteld van de maatschappelijke urgentie, de complexiteit en de benodigde onrendabele investering van het betreffende project. Deze nieuwe verordening vervangt met ingang van 1 januari 2006 de Verordening Fonds Sociale Woningbouw 2004.