Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 januari 2006

Vijf bekeuringen en inbeslagname softdrugs bij politiecontrole

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie tijdens reguliere controles aan de Boulevard en de Potlodenlaan in totaal vijf personen bekeurd voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Twee van hen wonen in Bergen op Zoom, de anderen komen uit Steenbergen, Roosendaal en De Heen.
Daarnaast nam de politie van twee personen, die ieder in het bezit waren van 2 gram softdrugs, de verdovende middelen in beslag.

Woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond werd er ingebroken in een flatwoning aan de Groeshof. Nadat de dader het voordeurslot had weten te forceren, is hij de woning binnengegaan. Korte tijd later is hij met drie monitoren en een geldkistje weer vertrokken. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en technische rechercheurs verzocht een sporenonderzoek in te stellen.

Politie houdt drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond werd kort voor 21.00 uur aan de Olympialaan een tweetal drugstoeristen aangehouden. Bij controle van de auto roken de politiemensen een henneplucht. Hoewel de 21-jarige en de 23-jarige Belg in eerste instantie zeiden slechts een jointje te hebben gerookt, werd bij fouillering een zak met 100 gram hennep aangetroffen. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd aan beide heren een boete van 600 euro opgelegd. Omdat zij deze niet konden betalen, kregen zij een dagvaarding en werden zij heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: Twee 22-jarige Franse drugstoeristen liepen dinsdagavond bij een politiecontrole op de Rijksweg A4 tegen de lamp. De passagier overhandigde de politie vrijwillig een klein blokje hash; bij een nadere controle in de directe omgeving van de auto stuitte de politiemensen echter op 4 pakketten à 1 kilo hash. De verdachten werden voor de nacht ingesloten op het politiebureau en woensdagmiddag met een dagvaarding op zak weer naar huis gestuurd. Zij hebben tegenover de politie toegegeven de drugs uit hun auto te hebben gegooid.

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmiddag werd kort voor 16.00 uur aan de Antwerpsestraatweg een 20-jarige Belg aangehouden. De politiemensen hadden de auto, die door de man werd bestuurd, aan de kant gezet, nadat zij hadden geconstateerd dat een vrouwelijke passagier geen autogordel droeg. Bij het aanspreken van de bestuurder, roken de politiemensen hennep. Na vordering overhandigde de Belg de politie drie zakjes softdrugs. Na onderzoek op het politiebureau bleek het te gaan om 11 gram hennep en 5 gram hash. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, zijn passagier kreeg een bekeuring van 45 euro voor het niet-dragen van de gordel.

Vrouw gewond na verkeersongeval

BERGEN OP ZOOM: Een 27-jarige vrouw uit Halsteren moest dinsdagavond, komende vanuit de richting van het Zoomplein, kort na 21.00 uur op de N259 (Randweg West) remmen voor een rood verkeerslicht. Een 18-jarige man uit Bergen op Zoom, die met zijn auto te dicht achter haar reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen en veroorzaakte een kop-staartbotsing. De vrouw is met rug- en nekklachten per ambulance overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis. De politie maakt tegen de Bergenaar proces verbaal op.

Woninginbraak

HOEVEN: Een bewoner van de Seminarielaan ontdekte dinsdagavond dat er op enig moment tijdens de voorgaande dagen was ingebroken in zijn woning. Nadat men aan de achterzijde van de woning een keukenraam heeft geforceerd, werd de gehele woning doorzocht. Er is in ieder geval (munt)geld buitgemaakt. De politie heeft een technisch onderzoek verricht en een buurtonderzoek uitgevoerd.

Politie bekeurt 256 hardrijders

ROOSENDAAL: Bij een snelheidscontrole aan de Antwerpseweg zijn dinsdag tussen 15.45 en 21.45 uur 256 weggebruikers op de bon geslingerd. De politie voerde de controle uit ter hoogte van de wegversmalling waar de maximaal toegestane snelheid 70 km/uur bedraagt. In het genoemde tijdsbestek passeerden 3007 voertuigen het controlepunt.

Twee autos gestolen

ROOSENDAAL: Woensdag deden twee personen bij de politie aangifte van de diefstal van hun auto.
Woensdagmorgen werd in alle vroegte een blauwe BMW 330D (kenteken: 35-HK-GD) gestolen, die geparkeerd had gestaan aan de Gerard ter Borchstraat.
Maandagavond werd aan de Lucas van Leydenstraat een blauwe Opel Astra gestolen (kenteken: SF-VD-64).
De politie heeft beide autos internationaal als gestolen laten registreren.

Auteur: Manon Ostendorf