Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 4 januarii 2006

BREDA, 4 januari 2006

Bredanaar bekent oude bedrijfsinbraken

BREDA: De politie heeft woensdag een 29-jarige inwoner van Breda aangehouden in verband met diverse bedrijfsinbraken in Breda en Gorinchem in de periode 1998 tot en met 2003. Op basis van DNA-onderzoek is de man als verdachte aangemerkt in zes bedrijfsinbraken in Breda en één in Gorinchem. De Bredanaar, die in verzekering is gesteld, heeft nagenoeg alle inbraken bekend.

Bredanaar (19) aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft dinsdagavond een 19-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin op 30 december in een woning in de Haagse Beemden te hebben mishandeld. De man werd rond 20.45 uur door agenten opgemerkt toen hij op het Kasteelplein reed. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij met 1200 planten opgeruimd

BREDA: In een loods aan de Oude Baan heeft de politie maandag een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten reageerden rond 11.00 uur op een melding van Essent. Dat bedrijf kwam in actie nadat diverse omliggende bedrijven problemen hadden met hun stroomvoorziening. In de loods werden diverse zeecontainers aangetroffen die gebruikt werden voor de hennepteelt. In totaal werden 1200 planten en diverse apparatuur aangetroffen. De planten en apparatuur zijn vernietigd. Er was ten tijde van de inval niemand in de loods aanwezig.

Bredanaar aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie heeft dinsdagavond een 44-jarige Bredanaar aangehouden nadat hij een bewoner van een woning aan de Rijpstraat zou hebben bedreigd. De 21-jarige bewoner belde de politie nadat de man rond 11.00 uur een loop van een luchtbuks door de brievenbus stak en de bewoner daarbij met de dood bedreigde. Agenten die even later poolshoogte namen, zagen de verdachte in de omgeving van de Rijpstraat lopen en hielden hem aan. Daarbij had de Bredanaar zijn vingers bij de trekker, een van de agenten trok zijn vuurwapen. Pas na diverse waarschuwingen liet de verdachte de luchtbuks vallen. De man is aangehouden voor bedreiging en wapenbezit en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen (16) zit fietsendief in Etten-Leur achterna

BREDA: Een 16-jarige inwoner van Etten-Leur heeft woensdag geprobeerd een fietsendief in de kraag te grijpen. De jongen reed rond het middaguur over de Anna van Berchemlaan toen hij een circa 18-jarige blonde vrouw achter een man op een damesfiets zag rennen. De vrouw schreeuwde dat de man van haar fiets moet afblijven. De 16-jarige jongen besloot de fietsendief achter na te gaan en op de rotonde Parklaan-Valpoort had hij hem achterhaald. De man viel met de fiets en de jongen pakte hem vast om samen terug te gaan naar de vrouw. De dief rukte zich echter los en verdwijnt. Toen de jongen terug was in de Anna van Berchemlaan, bleek ook de vrouw vertrokken. De politie is uiteraard op zoek naar de fietsendief (18 tot 20 jaar oud, kaal met alleen kuifje op het voorhoofd, vrij lang), maar ook naar de eigenares van de fiets, zodat ze haar eigendom terug kan krijgen. Uit onderzoek blijkt overigens dat het slot van de fiets inderdaad geforceerd is.

Schennispleger (39) aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdag een 39-jarige Bredanaar aangehouden. De man toonde volgens getuigen vanuit een woning aan de Spitsbergenstraat zijn geslachtsdeel aan omwonenden. Ook zou hij voor het raam obscene gebaren gemaakt hebben. Een buurtbewoonster belde rond 09.00 uur de politie. De Bredanaar kreeg een transactievoorstel van 300 euro dat hij echter niet kon of wilde voldoen. Uiteindelijk is hij met een dagvaarding heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul