Gemeente Abcoude


Wateroverlast in zwembad

Donderdag 29 december in de ochtend ontdekte de heer de Haas, manager van Het Meerbad dat de waterleiding aan de buitenkant van het zwembad afgebroken was. Een deel van het water verdween in de naastgelegen riolering, maar een groot deel van het water was niet te traceren. Hij alarmeerde de gemeente en het waterleidingbedrijf Hydron.

Voorbereidingen werden getroffen om de aansluiting te repareren zodat het zwembad weer voorzien kon worden van leidingwater. Bij latere inspectie bleek veel water onder het gebouw te zijn gekomen en door een muur in de kelder te zijn gelopen. De brandweer werd gewaarschuwd en was snel ter plekke.

De brandweer heeft het water uit de kelder gepompt. Later op de dag zijn de leidingen hersteld door het waterleidingbedrijf. In de kelder staan de pompen voor het bubbelbad. Deze waren door het water dusdanig beschadigd dat ze vervangen moesten worden. Dit was de volgende dag gerealiseerd dankzij de snelle inzet van het installatiebedrijf door de manager van Het Meerbad.

Al met al hebt u als bewoner van de gemeente Abcoude weinig hinder ondervonden van deze calamiteit. Het zwembad ging dezelfde dag om 16.00 uur open. Alleen het bubbelbad werkte die dag niet. Dit euvel was de volgende dag verholpen.

---

4 januari 2006