Verbond van Verzekeraars

Prijzen voor studenten fotografie

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag zal op woensdag 4 januari in het Haagse stadhuis de winnaar van de Fotoprijs Verbond van Verzekeraars 2005/2006 bekendmaken en de prijzen uitreiken. Meer dan zestig laatstejaarsstudenten fotografie aan kunstacademies door heel Nederland hebben het afgelopen jaar deelgenomen aan deze fotoprijs met als thema: risico-verleiding.

De Fotoprijs van het Verbond is in 2002 in het leven geroepen om jonge fotografietalenten de kans te bieden zich te onderscheiden, en ze als beginnend fotograaf een steuntje in de rug te geven bij de start van hun carrière. Na twee jaargangen met de Haagse Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, is het dit jaar een landelijke prijs geworden. Voor de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs is respectievelijk 3.500, 2.500 en 1.500 euro beschikbaar.

Expositie
Aansluitend aan de prijsuitreiking opent Deetman een expositie met een selectie van de ingezonden werken. De expositie is tot en met 26 januari 2006 gratis toegankelijk in het Atrium in het stadhuis van Den Haag. Voor de expositie heeft de jury, bestaande uit fotograaf Taco Anema, Els Barents (directeur van het Amsterdamse museum voor fotografie Huis Marseille) en Hans van Blommestein (art director van het maandblad M van NRC Handelsblad), een selectie gemaakt van in totaal 35 fotos.

Verzekerd!, december 2005