Nieuw dagelijks bestuur voor Waterschap Rivierenland (03-01-2006)

De 37 leden van het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland hebben op 2 januari tijdens de eerste vergadering uit hun midden de 6 leden van het dagelijks bestuur gekozen. Deze 6 leden vormen samen met de dijkgraaf het college van Dijkgraaf en Heemraden (CDH). Het betreft de volgende leden:


· M.H.M. Gremmen (categorie ongebouwd)

· B. Teunissen (categorie ongebouwd)

· G.J.M. van Herwaarden (categorie gebouwd)
· H. Kuiper (categorie bedrijfsgebouwd)

· A.J. Rijsdijk (categorie ingezetenen)

· T. Kool (categorie ingezetenen)

De portefeuilleverdeling zal op 12 januari a.s. plaatsvinden.

Het nieuwe algemeen bestuur is vorig jaar democratisch gekozen. Met de slogan `Bemoei je met water. Kies!', riep het waterschap kiezers in oktober en november van het afgelopen jaar op te gaan stemmen. De opkomst bij de verkiezingen was bijna 24%. De verkiezingen waren nodig door de recente fusie van de waterschappen in het Rivierengebied.

De bestuursstructuur van het waterschap is vergelijkbaar met die van een gemeente (vóór het dualisme). De voorzitter van het waterschap is de dijkgraaf, de heer ir. G.N. Kok. De functie van dijkgraaf is vergelijkbaar met die van een burgemeester. Het college van Dijkgraaf en Heemraden (CDH) is vergelijkbaar met het college van Burgemeester en Wethouders. Samen met het algemeen bestuur (vergelijkbaar met de gemeenteraad) is de dijkgraaf verantwoordelijk voor het beleid van het waterschap.