C/TAC

Totaal aantal pagina s: 2 P E R S B E R I C H T

s-Hertogenbosch, 4 januari 2006

Ctac wil met Alpha Belgium gaan samenwerken

SAP-dienstverlener Ctac heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van 51% van de aandelen van Alpha Belgium. Via het in 2005 overgenomen Alphalogic B.V. (dat zich specifiek richt op SAP SCM -oplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven in Nederland) is Ctac in contact gekomen met Alpha Belgium. Door het meerderheidsbelang in Alpha Belgium kan Ctac vanuit haar Powerhouse strategie ook Belgische klanten beter bedienen. Vanuit de huidige Alpha Belgium structuur in België zal een vergelijkbaar business model opgezet worden als in Nederland. Het meerderheidsbelang in Alpha Belgium zal uit eigen middelen worden gefinancierd.
De combinatie zal onder de naam Ctac Belgium actief zijn. Specialismen op het gebied van SAP zullen worden opgezet en uitgebouwd. Daarbij zullen de verschillende businessunits in Nederland en België elkaar kunnen versterken. Alpha Belgium is op dit moment met drie specialismen actief in de Belgische markt, te weten; Alphalogic voor SAP Supply Chain Management, Planning & Execution , Alpha Square voor SAP Service Management en Customer Relationship Management en Alpha Intelligence voor Data warehousing, inclusief SAP Business Intelligence.
De operationele uitvoering van de hosting en het technisch beheer zal vanuit de Nederlandse Ctac businessunit Application Management & Improvement worden gedaan. Het functionele beheer zal uitgevoerd worden door Ctac Belgium. In 2005 heeft Alpha Belgium een winstgevende omzet van circa EUR 600.000 gerealiseerd. Op dit moment telt Alpha Belgium 11 medewerkers. Bij succesvolle afronding van de transactie zullen de activiteiten vanaf 1 januari 2006 worden geconsolideerd. Ctac verwacht de samenwerking binnen enkele maanden te kunnen effectueren. / / / / / / / / / /
---

Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren meer dan 120 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.
Ctac had per 30 september 2005 182 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in s-Hertogenbosch (Nederland).
Ctac is genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.


C/TAC