Frans Maas

Persbericht / Press release

Frans Maas verzorgt complete distributie van auto-onderdelen voor Nissan in de Russische Federatie

Venlo, 4 januari 2006

Koninklijke Frans Maas Groep N.V. en Nissan hebben met de opening van het logistieke distributiecentrum van Frans Maas in de Russische Federatie het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het driejarig contract dat beide partijen vorig jaar afsloten.
Frans Maas biedt Nissan een compleet pakket logistieke diensten voor levering van reserveonderdelen aan dealers, bestaande uit de dagelijkse bevoorrading van onderdelen vanuit Amsterdam naar Moskou, de daarbij behorende douane-afhandeling en administratie, de opslag van de onderdelen in het logistieke centrum in Istra (regio Moskou), gevolgd door de dagelijkse belevering van Nissan-dealers in Rusland tot en met speciale luchtvrachtexpeditie voor noodzendingen. Door de samenwerking met Frans Maas heeft Nissan de levertermijnen aan Nissan dealers in Rusland teruggebracht van drie weken naar drie dagen. De hoogwaardige kennis en ervaring in logistieke dienstverlening van Frans Maas in combinatie met een uitstekende locale logistieke infrastructuur, gekwalificeerde mensen en kennis van de lokale wet- en regelgeving liggen hieraan ten grondslag.

Frans Maas heeft in Istra, 40 kilometer van Moskou, een modern distributiecentrum gebouwd met een opslagcapaciteit van 10.000 m². Hiervan is 6.000 m² speciaal ingericht voor Nissan. Op dit project werken 25 mensen. Om op de groeiende vraag naar logistieke dienstverlening in de Russische Federatie in te spelen zal Frans Maas haar logistieke opslagcapaciteit significant uitbreiden in de loop van 2006. In Rusland is Frans Maas door de exclusieve samenwerking met STS aanwezig in meer dan 25 steden in de Russische Federatie en GOS-landen.
---



Frans Maas