Gemeente Vlaardingen


Verleende kapvergunningen

Gepubliceerd: 4 januari 2006
Reageren tot: 16 februari 2006

Op 27 december 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders een kapvergunning verleend aan Free Golf aan de Zuidbuurt 79. De kapvergunning heeft betrekking op het kappen van ca. 450 m2 bosplantsoen dat voornamelijk bestaat uit essen, waarvan 14 vergunningsplichtige bomen en 5 individuele essen. Het bosplantsoen, en de individuele bomen kunnen vanwege het plan om de parkeergelegenheid uit te breiden niet blijven gehandhaafd. De kapaanvraag is op 21 september 2005 gepubliceerd op de informatiepagina van deze krant en heeft gedurende vier weken ter inzage gelegen. Mede naar aanleiding van een reactie zijn de volgende vergunningsvoorwaarden vastgesteld:
dat het bosplantsoen aan de westzijde van de parkeerplaats deels intact blijft en aanvullend van heesters wordt voorzien; dat er geen bomen worden gekapt in de groenstrook tussen de parkeerplaats en de Zuidbuurt en op plaatsen waar nodig van afschermende heesterbeplanting wordt voorzien;
aan de oostzijde van de parkeerplaats worden 12 knotwilgen en elders op het terrein wordt ca. 300 m2 bosplantsoen ter compensatie geplant.

Tegen dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet Bestuursrecht (AWB) binnen zes weken na deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, per adres: Postbus 141, 3130 AC Vlaardingen.

Meer informatie:dhr. A.C. Bijl, 2484566 (Dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).