Ingezonden persbericht


Persbericht

STEELCASE OPENT KENNISCENTRUM IN AMSTERDAM

Kantoorinrichter ziet groeimogelijkheden op lokale markt

Amsterdam Zuidoost - 4 januari 2006 - Steelcase, wereldwijd markleider in kantoorinrichting, opende vlak voor de feestdagen een nieuw kenniscentrum in Amsterdam: WorkLife Amsterdam. Het kenniscentrum zal de directe benadering van de lokale markt gaan ondersteunen. De officiële opening ging gepaard met een feestelijke bijeenkomst voor klanten en relaties van Steelcase.

WorkLife Amsterdam is ingericht op de begane grond van het Apollo gebouw, onderdeel van de Arena Plaza in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw bevindt zich op een steenworp afstand van de Arena, het voetbalstadion van Ajax, en de Arena Boulevard en tekent zich door een moderne, open architectuur.

De locatie wordt als kenniscentrum voor de klanten en bezoekers opengesteld. Steelcase wil op deze manier haar kennis en productoplossingen met bezoekers delen. Hoewel er uiteraard ruimte is om klantspecifieke inrichtingen te tonen, is WorkLife Amsterdam geen showroom: de werkplekken van de eigen medewerkers zijn ingericht om de specifieke oplossingen te tonen in een echte werkomgeving.

Feestelijke opening

WorkLife Amsterdam werd vlak voor de feestdagen officieel geopend voor pers en relaties. Naast Nederlands directeur Rick Bomer, stonden er presentaties van Eddy Schmitt, vice president marketing en R&D, en Guillaume Alvarez, vice president UK, Ierland, Benelux en Latijns Amerika, op het programma. Ook John Small, partner bij het wereldberoemde architectenbureau Foster & Partners, was uitgenodigd om zijn visie op werkplekarchitectuur te geven en meer te vertellen over de samenwerking van het architectenbureau met Steelcase.

Groeimogelijkheden lokale markt

Hoewel Steelcase wereldwijd marktleider is, is het marktaandeel in Nederland relatief klein gebleven door sterke lokale spelers. Daar gaat nu verandering in komen: Steelcase ziet de komende twee jaar agressieve groeimogelijkheden in Nederland.

Waar Steelcase zich voorheen in Nederland voornamelijk op grote, internationale klanten richtte, ziet het bedrijf nu haar kans op de lokale markt. Sinds een jaar werkt Steelcase in de Randstad al met een direct verkoopmodel zonder dealers. "Wij groeien op dit moment al harder dan onze concurrenten", constateert directeur Rick Bomer.

Het WorkLife Amsterdam bevindt zich op een centrale, goed bereikbare plek in de buurt van de klanten en zal op deze manier het verkoopteam van Steelcase gaan ondersteunen.

Het nieuwe adres

Plaza Arena, gebouw Apollo

Herikerbergweg 3

1101 CN Amsterdam Zuidoost

Tel: 020 311 8410

Fax: 020 311 8415

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archivering gerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl

Foto´s van WorkLife Amsterdam en de opening zijn op aanvraag beschikbaar.