Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Adobe Flash-technologie biedt ultieme gebruikerservaring voor consumenten-devices

Flash Lite 2 en Flash Player SDK maken interfaces, content en surfen op maat mogelijk

Amsterdam, 4 januari 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) kondigt aan dat Macromedia® Flash® Lite" 2-software en Macromedia Flash Player SDK 7 per direct verkrijgbaar zijn. Met deze Flash-technologieën maken fabrikanten van consumentenelektronica de bediening en het gebruik van hun producten aantrekkelijker voor consumenten. Fabrikanten kunnen met Flash Lite 2 indrukwekkende interfaces creëren voor niet pc devices. De interface zorgt voor een aantrekkelijke presentatie en slimme bediening van programma's op bijvoorbeeld telefoons en PDA's. Flash Player SDK 7 is een Flash Player speciaal ontwikkeld voor consumentenelektronica. Met Flash Player SDK 7 kunnen fabrikanten van consumentenelektronica, system integrators en browse-bedrijven producten en diensten ontwikkelen waarmee surfen op het internet mogelijk is. Zo kunnen consumenten zonder problemen surfen door het snel groeiend aantal websites met Flash-content.

"De consument wenst tegenwoordig een aantrekkelijke en slimme presentatie van de content en diensten van devices zoals mobiele telefoons, camera's en televisies", zegt Al Ramadan, senior vice president for Mobile en Device Solutions bij Adobe. "Met Flash Lite 2 en Flash Player SDK 7 kunnen mobiele handset -en consumentenelektronicafabrikanten zorgen voor een indrukwekkende grafische weergave en een gemakkelijke en dynamisch bediening van hun producten."

Met Flash Lite 2 en Flash Player SDK 7 kunnen OEM's, fabrikanten van consumentenelektronica en operators rijke interfaces op maat maken. Door diverse devices, besturingssystemen, processoren en beeldformaten op dezelfde manier weer te geven, heeft het product een eigen en consistente uitstraling. Het Flash-ecosysteem bevat de Flash-autorisatie-tool, rendering engine en een gevestigde gemeenschap van meer dan twee miljoen ontwerpers en ontwikkelaars. Hierdoor verlagen Flash Lite 2 en Flash Player SDK 7 de implementatiekosten. Ook worden content en interfaces drie tot vijf keer sneller geleverd dan concurrerende oplossingen.

Zowel Flash Lite 2 als Flash Player SDK 7 zijn gebouwd op Flash Player 7. Ze bevatten ActionScript 2- en Unicode-ondersteuning voor internationale markten, uitstekende integratiemogelijkheden, constante datamanagement, gereduceerde geheugenconsumptie en verbeterde XML-dataverwerking. Vanaf vandaag is er ook een update van Flash Professional 8 beschikbaar. Hiermee kunnen ontwerpers en ontwikkelaars van software voor mobiele apparatuur gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden van Flash Lite 2 (te downloaden op http://labs.macromedia.com).

Het wordt verwacht dat de eerste producten voorzien van de Flash Lite-en Flash Player SDK 7-technologie later dit jaar beschikbaar zullen zijn. Er zijn momenteel al mobiele telefoons en consumentenelektronica met Flash-technologie van grote fabrikanten zoals Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Kodak en Reigncom.

Het afgelopen jaar is het aantal mobiele devices met Flash verdrievoudigd van 12 naar 45 miljoen eenheden. Adobe biedt specifieke oplossingen voor mobiele devices om rijke content te bekijken, user interfaces op maat te maken en ervaringen te verrijken. De creatieve oplossingen van Adobe zijn steunpilaren voor veel ontwerpers en ontwikkelaars. Onlangs introduceerde Adobe een combinatie van Adobe Creative Suite 2 en Macromedia Flash Professional 8 onder de naam Adobe Design Bundle. Met deze bundel kunnen ontwerpers en ontwikkelaars rijke interactieve content en applicaties creëren voor desktops en mobiele devices. Ga voor meer informatie naar www.adobe.com/bundles. Meer informatie over de licentie van Flash Lite 2 en Flash Player SDK 7 is te vinden op www.macromedia.com/mobile.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/jan2006/Adobe_Flash_Lit.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Macromedia and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com