Ingezonden persbericht


KPN zet SpeechFrame® in voor 'Sms naar vast'

Soesterberg, 4 januari 2006 - KPN gaat SpeechFrame®, het telefonieplatform van Comsys, inzetten voor de dienst 'Sms naar vast'. SpeechFrame® vervangt een verouderd systeem en biedt KPN uitgebreidere functionaliteit, met name op het gebied van beheer en configuratie. Comsys verzorgt het gehele implementatietraject en levert, in samenwerking met het KPN projectmanagement, de oplossing turn-key af.

Een sms-bericht dat naar een vaste telefoon gestuurd wordt, kan op twee manieren worden afgeleverd: als tekstbericht of als spraakbericht. Een tekstbericht is alleen mogelijk als de ontvanger zelf al eens een sms verstuurd heeft en het dus zeker is dat zijn telefoon geschikt is voor het ontvangen van tekstberichten. Wanneer dat niet het geval is wordt de tekst van het bericht omgezet naar gesproken woord. Hierbij moet ook specifieke sms-taal, waaronder afkortingen en emoticons zoals 'ff' en ;-) worden meegenomen. De 'Text-to-Speech'-functie binnen SpeechFrame® zorgt ervoor dat de inhoud van het sms tekstbericht wordt geconverteerd naar vloeiende, natuurlijk klinkende gesproken tekst.

Een belangrijke reden voor KPN om voor SpeechFrame® te kiezen is dat dit systeem gebaseerd is op VoiceXML. Deze flexibele webprogrammeertaal is binnen KPN een standaard applicatietaal.

Ron van Eyck, senior technisch product manager bij KPN: "De problemen die we met ons huidige systeem hebben zullen door SpeechFrame® worden opgelost. We verwachten dat we minder support-activiteiten hoeven te verrichten en betere resultaten kunnen boeken."

Diederik Husslage, senior account manager bij Comsys: "Tussen Comsys en KPN bestaat al jarenlang een goede relatie. Wij zijn dan ook zeer verheugd over de keuze van het bedrijf voor SpeechFrame®. Half oktober zijn we gestart met de ontwikkeling en begin december is het systeem in gebruik genomen. Voor KPN was deze snelle ingebruikname van groot belang, om de grote piek in het sms-verkeer tijdens de nieuwjaarsnacht goed te kunnen opvangen."

Comsys B.V., Laan Blussé van Oud Alblas 2A, Postbus 61, 3769 ZH Soesterberg.

Tel. 033 - 445 22 00, e-mail: info@comsys.nl, website: www.speechframe.com of www.comsys.nl.

Over Comsys
Comsys levert, integreert en onderhoudt SpeechFrame®, een familie van voice response systemen (IVR's), voor (spraakgestuurde) self-service oplossingen, multimedia contact centers en netwerk services. Hiermee richt Comsys zich voornamelijk op retailorganisaties, mediabedrijven, financiële instellingen en telecom operators. Comsys heeft ruim 25 jaar ervaring in geautomatiseerde klantencommunicatie en wereldwijd honderden installaties gerealiseerd. Comsys is gevestigd in Soesterberg (Nederland) en heeft nevenvestigingen in Engeland en Duitsland.

Ingezonden persbericht