Gemeente Zaanstad

Asbest na brand in trappenhal parkeergarage Rustenburg asbest komt vrij uit plafond na korte felle brand in hal
04-01-2006

Vanmorgen is tijdens schoonmaakwerkzaamheden in de trappenhal van de parkeergarage Rustenburg in Zaandam asbest ontdekt. Het asbest is afkomstig uit het plafond van de trappenhal op de vierde (bovenste) etage. In de nacht van vrijdag op zaterdag trof een korte maar felle brand de hal. De brandweer greep adequaat in en had de brand snel onder controle.

Vanwege stank- en wateroverlast liet de brandweer de bovenste drie etages van de parkeergarage voor het publiek afsluiten. Deze zijn de afgelopen dagen dan ook niet gebruikt. De kans dat mensen besmet zijn geraakt met asbest acht de gemeente nihil. Een ander aspect: de trappenhal ter plaatse bleef nat, waardoor het asbest zich niet in de lucht kon verspreiden.

De gemeente nam vanmorgen meteen na de asbestvondst maatregelen. De trappenhal blijft afgesloten en een gespecialiseerd bedrijf maakt nog vanmiddag de trappenhal schoon. Deze werkzaamheden zullen tot in de avond duren. Morgen wordt de trappenhal weer vrijgegeven.

Tijdens de werkzaamheden blijft de eerste etage toegankelijk voor auto's. Betalen van het parkeerkaartje geschiedt via de betaalautomaten in de supermarkt van Albert Heijn. Deze tijdelijke maatregel maakt de gemeente kenbaar via borden.

Bijgewerkt op 16-01-2006