Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 1 december 2005

Schijngebouwen en schaduwhuizen
Sluip je mee door het NAi?

Kerstvakantieworkshop in het Nederlands Architectuurinstituut van woensdag 4 januari tot en met zondag 8 januari 2006, 15 - 17 uur.

'We sluipen met zaklampen door het NAi. We zoeken schuifelend onze weg door een mysterieuze wereld vol vreemde vormen en stille schaduwen. Maquettes van gebouwen komen tot leven, als je er met je zaklamp op schijnt.
Na de lichttocht maak je in een verduisterde workshopruimte met allerlei doorschijnende en stoere materialen een bouwwerk dat helemaal niet lijkt op een gebouw. Zodra je er met een lampje op schijnt, zie je de mooiste schaduwen op de muren. Jouw schijngebouw wordt zo een schaduwhuis. Totdat het licht aanfloept...'

Workshop in de kerstvakantie
Dit alles kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar beleven in het NAi, in de Kerstvakantie. Van 4 tot en met 8 januari kunnen kinderen voor 4 euro meedoen aan de workshop 'Schijngebouwen en schaduwhuizen'. De workshop begint met een lichttocht door het NAi, langs allerlei tentoongestelde maquettes en via verrassende ruimtes in het gebouw zelf. Na deze speciale rondleiding gaan de kinderen in de workshopruimte bouwen.

Om kinderen gevoel van ruimte te geven, interesse voor zijn of haar omgeving en te laten ervaren wat het effect van de omgeving op jezelf kan hebben, organiseert het NAi workshops en verjaardagsfeestjes voor kinderen. Onder deskundige en enthousiaste begeleiding kunnen kinderen knutselen en bouwen met veel verschillende materialen. De kinderen maken eerst een ontdekkingstocht door het NAi, zodat ze geïnspireerd worden door het gebouw en de tentoonstellingen waarin vaak maquettes te zien zijn en ideeën kunnen opdoen. Daarna gaan ze zelf aan de slag met vaak voor hen onbekende materialen. Wat ze maken, mogen ze mee naar huis nemen.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Anouk Glaudemans, tel 010-4401255
Edwin Pelser, tel 010-4401235
fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl