Ingezonden persbericht

Chatsite voor kids in nood

HORST, 20060104 -- Ruim anderhalf jaar na de lancering van de chatsite www.kidschat.nl en www.kidschat.be lijkt het succes van deze site ook de ondergang te worden.


Al meerdere malen werd er actie ondernomen om sponsors te zoeken, tot op heden zonder resultaat. Initiatiefnemers Lucas Brinkhaus en Jeroen van Delft: ""Wij hebben deze chatsite gestart omdat er voor kinderen tot en met 13 jaar weinig geschikte chatsites zijn. We proberen een zo veilig mogelijke chatomgeving te maken waar kinderen tot en met 13 jaar ongestoord kunnen chatten. Dat kost veel tijd en geld.

Brinkhaus: "De kosten worden nu door ons zelf gedragen maar om het product te kunnen handhaven is er meer geld nodig." van Delft: "We zijn er bang voor dat binnenkort de spreekwoordelijke stekker uit de site moet indien er niet snel een sponsor komt."

Kids Chat heeft om de site in de gaten te houden diverse 'wachters' op de chat. Zij houden de kids in de gaten en sturen mensen die daar niet thuis horen direct weg. van Delft: "Deze wachters doen dit geheel vrijwillig, daar zijn we ze natuurlijk erg dankbaar voor. Samen met hen letten we op de kinderen. volwassenen krijgen meteen een IP ban zodat ze niet meer op de site kunnen komen. Personen die zich echt misdragen melden we aan bij www.ipban.nl, deze persoon kan dan alle aangesloten chatsites niet meer bezoeken. Tevens wordt de internet provider van die persoon op de hoogte gesteld."

De makers willen het nog het eerste kwartaal van 2006 proberen. "Indien er dan geen oplossing is zijn we genoodzaakt de chat te sluiten," aldus Brinkhaus.
Mogelijke sponsors kunnen zich melden via info@kidschat.nl



Kids Chat