PERSBERICHT - 2006-01-04

Peter Langhout geschrapt als deelnemer SGR

Het bestuur van de Stichting Garantiefonds Reisgelden heeft Peter Langhout Reizen per 4 januari geschrapt als deelnemer. De SGR heeft dat dinsdag in de namiddag bekend gemaakt. Alle reizen die tot en met 3 januari 2006 bij Peter Langhouit Reizen BV zijn geboekt vallen nog onder de garantieregeling van SGR, aldus de mededeling.

In de mededeling van SGR ontbreekt een nadere annduiding van de achtergronden van het beëindigen van het deelnemerschap. Reisrevue-mail vernam desgevraagd van SGR-directeur Peter Silbermann dat 'Langhout niet meer aan de vereiste vcriteria voldoet'.

Op de website van Peter Langhout Reizen is het SGR-logo niet meer te vinden. Daar geeft het bedrijf over de eigen onderneming en acvtiviteiten onder het kopje 'Wie zijn wij?' de volgende beschrijving:

Ambitieus
'Peter Langhout Reizen is een zeer actieve en ambitieuze organisatie in Alphen a/d Rijn. Wij organiseren diverse vakanties voor een zeer brede doelgroep. Met het vakantiegevoel in het achterhoofd selecteren onze vakmensen de beste bestemmingen. Ons aanbod bestaat uit kwalitatief perfecte reizen in Europa, de USA en andere werelddelen. Doordat wij groot inkopen en doordat u rechtstreeks boekt, zijn de prijzen uiterst scherp. De keuze is onbeperkt en het aantal reizen groeit jaarlijks', aldus de tekst op de Peter Langhout-site.

Groei
In het oprichtingsjaar 1987 beperkte het aanbod van Langhout zich tot elf arrangementen, in het jaar 2000 waren dat er bijna bijna 500, aldus de site. Boekten in het startjaar nog geen 5000 vakantiegangers, in 2000 overschreed dit aantal de 250.000, zo wordt verder op de site gemeld, waar recentere cijfers ontbreken.

Filosofie
Volgens de tekst op de site zijn er onder de vakantiegangers 'veel mensen die voor de tweede, derde, vierde of zelfs vijfde keer met ons op reis gaan. Hun argumenten bevestigen onze filosofie: een perfect georganiseerde reis naar een aantrekkelijke bestemming voor een lage prijs', zo staat op de website van Peter Langhout Reizen.