Ingezonden persbericht


A1 Grand Prix Indonesie uitgesteld na overlijden Sheikh Maktoum bin Rashid Al Maktoum

Het het plotselinge onverwachte overlijden van Sheikh Maktoum Bin Rashid Al Maktoum, de Emir van Doebai en oom van A1 president en oprichter Sheikh Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, op dinsdag 3 januari heeft A1 Grand Prix genoodzaakt de zevende race, die op 15 januari aanstaande verreden zou worden op het circuit van Sentul in Indonesië, vooralsnog uit te stellen in verband met de rouwperiode.

A1 Grand Prix is in overleg met de Indonesische overheid, die zeer behulpzaam zijn geweest, om een passende nieuwe datum voor de race te bepalen.

Sheikh Maktoum Bin Rashid Al Maktoum besteeg in november1990 de troon in Doebai en werd tegelijk vice president en premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij was altijd nauw betrokken bij veel van Doebai's eerste grote infrastructurele projecten zoals het nieuw vliegveld van Doebai, de aanleg van het elektriciteitsnet en vele scholen en woonwijken. Ook financierde hij veel liefdadigheidsprojecten, waaronder weeshuizen, zowel binnen als buiten de Emiraten.

Tony Teixeira, CEO of A1 Grand Prix comments: "The entire staff, team owners and associates of the A1 Grand Prix family mourn the loss of a great visionary and benevolent ruler of Dubai, His Highness Sheikh bin Rashid Al Maktoum. While difficult logistically, we felt it important to observe a respectable period of mourning for this beloved family member of our founder, president and chairman, Sheikh Maktoum. Condolences and sympathies are respectfully offered to all the peoples of Dubai."

Tony Texeira, directeur van A1 Grand Prix; " De gehele staf, team eigenaars en alle partners van de A1 Grand Prix familie rouwen om het verlies van een groot visionair en begenadigd heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Bin Rashid Al Maktoum. Hoewel het logistiek zeer moeilijk was, vonden wij het zeer belangrijk om een rouwperiode in acht te nemen die recht doet aan het verlies van dit geliefde familielid van onze oprichter, president en voorzitter Sheikh Maktoum. Onze condoleances en steun gaan met respect uit naar alle mensen in Doebai".