Chris Bangle van de BMW Group zal de Design Conference LA...

Los angeles auto show

Chris Bangle van de BMW Group zal de Design Conference Los Angeles openen op de LA Auto Show

LOS ANGELES, November 7/PRNewswire/ --
Chris Bangle, hoofd van de ontwerpafdeling van de BMW Group, is zowel bekend vanwege zijn controversiële en grensverleggende auto-ontwerpen als zijn fantasierijke en verkwikkende benadering van het tijdperk van de nieuwe auto-evolutie. Bangle zal een interessante en stimulerende kijk bieden op de ontwerpwereld als openingsspreker tijdens de conferentie voor auto-ontwerpers 'Design Los Angeles' op de Los Angeles Auto Show.

De conferentie valt samen met de shows tweede mediadag op 5 januari 2006. De presentatie van Bangle zal toegankelijk zijn voor alle deelnemers aan de mediadagen, waaronder journalisten en ontwerpers.

'Chris is de perfecte keuze als gastspreker voor Design Los Angeles,' zei Chuck Pelly, conferentiedirecteur voor Design Los Angeles. 'Hij heeft zo een enorme passie en buitengewoon enthousiasme voor ontwerpen op een grote schaal, en deze gaan verder dan de auto-industrie. Hij is niet alleen een van de beste in zijn vakgebied, hij is bovendien een briljant spreker die zijn publiek raakt en motiveert -- precies het soort energie dat we zoeken voor de Design Los Angeles conferentie.'

Als hoofd van de ontwerpafdeling en directeur van BMW Group wereldwijd ontwerpen houdt hij toezicht op de ontwerpstudio's voor zowel BMW, MINI en Rolls-Royce MC als BMW Motorrad
-- de motorfietsdivisie van BMW -- en BMW M. Hij maakt ook deel uit van de raad van bestuur van BMW Group DesignworksUSA, een strategisch ontwerpadviesbureau in het bezit van BMW Group waarvan het hoofdkantoor in Newbury Park, Californië staat. Bangle trad in oktober 1992 in dienst bij BMW AG na de functie van directeur te hebben vervuld bij Fiat Centro Stile/Design.

In zijn tweede jaar blijft Design Los Angeles zich ontwikkelen tot een belangrijk onderdeel van de LA Auto Show. Met 14 ontwerpstudio's van autofabrikanten gevestigd in heel Zuid-Californië sluit de conferentie aan op de belangen van ontwerpers door een aanbod van workshops en sprekers en de mogelijkheid wijdverspreide discussiepunten in hun vakgebied aan de orde te stellen. De conferentie onderscheidt zich doordat auto-ontwerpers een belangrijke rol spelen bij de voortdurende ontwikkeling ervan.

Design Los Angeles wordt gelijktijdig gehouden met de mediadagen van de LA Auto Show. Journalisten van over de hele wereld komen gedurende twee dagen samen in Los Angeles voor de nieuwsconferentie van autofabrikanten, die begint op 4 januari en verder gaat tot 5 januari. Directeuren uit de auto-industrie zullen aanwezig zijn met meer dan 24 primeurs van auto's en trucks van over de hele wereld en uit Noord-Amerika. Het publiek krijgt de gelegenheid deze wagens van 6 - 15 januari te bezichtigen.

Laatste LA Auto Show in januari

Dit is de laatste LA Auto Show die wordt gehouden in januari, aangezien de Show per 2006 zal plaatsvinden in november. Het nieuwe tijdstip van de show is het gevolg van de al langer bestaande wens van de auto-industrie dat de LA Auto Show zou beschikken over zijn eigen periode los van de andere internationale autoshows en niet zo dicht tegen de feestdagen en de kerstvakantie. Autofabrikanten bereiden zich voor om iets speciaals te maken van de nieuwe showdata in Los Angeles door een uitgebreidere opstelling van nieuwe modellen en concepten te lanceren.

Mediadagen voor de LA Auto Show in 2007 zijn op 29 en 30 november 2006, en voor het publiek op 1 - 10 december 2006.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de show op LAautoshow.com.

Website: www.LAautoshow.com

Source: Los Angeles Auto Show

Manuel Camargo van Rogers & Associates, +1-310-552-4132, mcamargo@rogersassoc.com, voor Los Angeles Auto Show