Nighttown Rotterdam

VRIJDAG 24 FEBRUARI:
VOICST + ZZZ

Voicst en zZz: twee van Nederlands hotste rockacts delen het podium. Voicst kreeg in 2005 wat het al jarenlang verdient: de definitieve doorbrak bij het grote publiek. Zo is hun prijsnummer Whatever You Want From Life te horen in de nieuwe Heineken commercial en bleek de band een vaste waarde op zowat ieder Nederlands festival. Dat laatste kan inmiddels ook gezegd worden van zZz. Een plaat bij Excelsior en een succesvolle Amerikaanse tournee behoren tot hun wapenfeiten.

Eigenlijk behoeft de band Voicst geen toelichting. Je moet wel een jaar lang op de Zuidpool hebben gewoond wil je nog nooit van dit Amsterdamse drietal hebben gehoord. Voicst maakt onvervalst catchy en puntige gitaarrocksongs met een eigenzinnige inslag. De band zelf omschrijft haar muziek ook wel als ADHD rock. Hoe je het ook noemt, het publiek is er dol op. Getuige ook het goed ontvangen album 11-11 en de spetterende optredens op onder meer Noorderslag en Lowlands. Daarnaast timmert Voicst ook in de UK en de Verenigde Staten hard aan de weg. Aan Voicst heeft Nederland dan ook eindelijk weer een band van internationale allure!

Ook uit Amsterdam en zeer succesvol in 2005: Het garageduo zZz. Drummer/zanger Björn Ottenheim en organist Daan Schinkel serveren een verraderlijke cocktail van sexy garage trance, rauwe electro en vuige rock&roll om vervolgens te belanden in een spiraal van sferische psychedelica. En dat allemaal met slechts een aftandse drumkit en een orgel dat haast van ellende uit elkaar valt. Het eigenzinnige kwaliteitslabel Excelsior Recordings twijfelde geen moment en nam de band onder zijn hoede. zZz scoorde hun eerste hit met Ectasy en dit jaar kwam het debuutalbum Sound Of zZz uit. Tevens speelde het duo op zowat alle festivals die er toe doen en toerde coast-to-coast in de Verenigde Staten. Onlangs stonden ze nog in het voorprogramma van Anouk in hallen als Ahoy' en Sportpaleis Antwerpen. Niet gek voor een bandje dat een jaar of twee geleden nog liep aan te modderen met een orgeltje ergens in een tochtige kelder.

Twee fantastische band op één avond! Al met al een prima gelegenheid om kennis te maken met the top of the bill van de hedendaagse vaderlandse rock&roll!

DAG 00.00 Voicst + zZz
Zaal open 21.00 uur / Aanvang 22.00 uur
EUR 10,00,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap Voorverkoop bij ticketservice, Plato, Velvet, Plaatboef www.nighttown.nl / www.voisct.com / www.soundofzzz.nl


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl

---- --