AutoRai

De vernieuwde Daihatsu Cuore: nog steeds de zuinigste benzineauto van Nederland

(12/30/2005)
Vanaf 5 januari zal de vernieuwde Cuore bij alle Daihatsu-dealers in Nederland te bezichtigen zijn. De Daihatsu Cuore heeft in de loop der jaren een grote groep trouwe rijders opgebouwd. Om verder aan de wensen van deze groep te voldoen, zijn er enkele aanpassingen in het in- en exterieur aangebracht.
De vernieuwde Cuore is, net als het vorige model, voorzien van een 1000 cc 12V DVVT benzinemotor en is verkrijgbaar vanaf ⬠7.998,-.

Wijzigingen
De nieuwe voorbumper en radiatorgrille zijn de meest in het oog springende wijzigingen aan het exterieur. Ze geven de Cuore een verfijnder en verfrissend aanzicht. Voor wat betreft de interieurbekleding heeft Daihatsu onderscheid gemaakt tussen de 3-deursversie en de 5-deursversie van de Cuore. De 3-deursversie is voorzien van een interieur in zwart en grijstinten. De 5-deursversie heeft een interieur dat grotendeels is uitgevoerd in de kleur beige. Ook het dashboard is opgefrist. De kleur van het dashboard is afgestemd op de kleur van de interieurbekleding en de middenconsole is in bepaalde versies in metaalkleur uitgevoerd. Bovendien is de zitting van de voorstoelen in de vernieuwde Cuore met 30 millimeter verlengd om het zitcomfort te verbeteren.

Techniek
De zuinige 1000 cc driecilinder DVVT benzinemotor (dynamische variabele kleptiming) met twee bovenliggende nokkenassen, heeft een zeer laag brandstofverbruik van 4,6 liter op 100 kilometer (gecombineerd). Op het gebied van milieuvriendelijkheid weet de Cuore goed te presteren met een CO -uitstoot van 109 gram per kilometer (3-deursversie). De Cuore is hiermee de schoonste en zuinigste benzineauto van Nederland. De motor ontwikkelt een rijk koppel, zodat de auto zowel in het stadsverkeer als op de snelweg goed weet mee te komen. Met de Cuore bewijst Daihatsu dat milieuvriendelijk rijden en goede prestaties goed te combineren zijn.