Gemeente Bunnik


Gemeente koopt tankstation de klein aan de meent in odijk

Aanstaande donderdag, 5 januari, zal wethouder Hein Hoitink zijn handtekening zetten onder het koopcontract waarmee de gemeente het tankstation aan De Meent verwerft. Bij de reconstructie van De Meent is de verwerving van het tankstation een verdere stap in de verbetering van de beeld- en leefkwaliteit van het winkelgebied en wordt een aantal milieu- en veiligheidsrisicos opgeheven.

Op 28 september 2005 heeft de heer J. Th. De Klein aan de projectleider van de herinrichting van De Meent aangegeven zijn motorbrandstofverkooppunt (tankstation) aan De Meent 40 te Odijk te willen slui-ten als de gemeente bereid is om hem uit te kopen. Naar aanleiding hiervan heeft het college van B&W besloten de haalbaarheid van de aankoop te onderzoeken.
Op basis van een onafhankelijke taxatie hebben beide partijen overeenstemming bereikt over de prijs, inclusief afkoop olieleverancier en inkomstenderving.

Bodem gesaneerd
Eind 2001 is een ernstige bodemverontreiniging op het perceel De Meent 40 gesaneerd en is voor reke-ning van De Klein een grondwatersaneringsysteem geïnstalleerd. Buiten dit perceel is in het openbare gebied en het terreindeel aan de overzijde van de openbare weg ook sprake van een sterke verontreini-ging. Hierover is met De Klein overeengekomen dat deze verontreiniging op kosten van De Klein wordt gesaneerd bij oplevering van het mbvp (tankstation).

Geen herziening reconstructie De Meent
Op de plek van het tankstation komt nu ruimte vrij. Dit heeft echter geen gevolgen voor het plan zoals dat al is vastgesteld. De stedenbouwkundige van Oranjewoud is op dit moment bezig met de invulling van de vrijkomende ruimte. Het sluiten van het tankstation zal niet leiden tot een merkbare afname van het ver-keer op De Meent.