Jeremy Sno nieuwe Leeuwenkoning in The Lion King

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 4 januari 2006


Morgenavond 5 januari zal de 23-jarige Jeremy Sno zijn première beleven als de nieuwe leeuwenkoning Mufasa in The Lion King. Jeremy beleeft met The Lion King zijn theaterdebuut en is ontdekt tijdens één van de audities voor The Lion King School. Hij neemt de rol van Mufasa over van Edwin Jonker, die deze rol vanaf de première op 4 april 2004 heeft vertolkt. Ook in 2006 is The Lion King met 8 voorstellingen per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Jeremy is van Surinaamse afkomst en kwam al vroeg in aanraking met muziek door zijn familie. Zo is zijn vader gospelzanger, gitarist en acteur. Jeremy is de Theaterschool Hofplein in Rotterdam gaan volgen. Vervolgens heeft hij les gehad op een particuliere theaterschool. Jeremy was presentator voor RTL 4 en heeft daarnaast gastrollen gespeeld in diverse Nederlandse series zoals o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen, Luifel & Luifel en Rozengeur & Wodka Lime.

Muzikaal theaterspektakel
The Lion King is over de gehele wereld in zeven verschillende landen en negen verschillende theaters te zien. Wereldwijd brachten bijna 30 miljoen mensen een bezoek aan het visuele en muzikale theaterspektakel. In
Nederland hebben inmiddels ruim 1,3 miljoen bezoekers The Lion King gezien. In 2005 werd The Lion King nog door het publiek uitgeroepen tot Musical van het Jaar.

Meer informatie:
The Lion King is een coproductie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. The Lion King is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zat. 20.00 uur / zo. 19.00 uur / matinee za. & zo. 14.00 uur). Kaarten: TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm) / www.thelionking.nl.


Noot voor de redactie/