Volte rotterdam b.v.

Persbericht

Volte gaat verder met Mazars

Vanaf 1 januari 2006 maakt Volte accountants en belastingadviseurs deel uit van de Mazars-organisatie. De fusie markeert een trend die vraagt om een bundeling van kwaliteitsaanbieders. Dit houdt verband met de sterk toegenomen regelgeving in de branche en de noodzakelijke resources om een sterkere positie in de middenmarkt op te bouwen. En dat sluit naadloos aan op de ambities van Volte en Mazars.

Achtergrond van de samenwerking
De branche van accountants en belastingadviseurs is de laatste jaren veel in het nieuws geweest. Zowel in de Verenigde Staten als in Europa is daarop geantwoord met een sterke toename van de regelgeving en het installeren van externe toezichthouders. In Nederland zal de nieuwe toezichtswet voor accountants in 2006 van kracht worden en is de Autoriteit Financiële Markten aangesteld als externe toezichthouder. Voor de branche resulteert dit onder meer in zwaardere kwaliteitsbeheersingssystemen. Met het oog op de daarmee gepaard gaande investeringen is een zekere schaalgrootte wenselijk. In dat kader is het dan ook logisch dat kwaliteitsorganisaties elkaar opzoeken en is de fusie van Volte met Mazars een verstandige bundeling. Voorts spelen zij ermee in op een interessante marktontwikkeling. Met name in de Verenigde Staten maar ook in de landen om ons heen hebben grote aantallen small caps en mid caps voor het controlewerk hun grote accountant verruild voor een middelgrote. Hoewel deze ontwikkeling vooralsnog aan Nederland voorbij is gegaan, lijken ook de Nederlandse Raden van Commissarissen verder om zich heen te kijken dan voorheen. Door het samengaan is de combinatie van Mazars met Volte sterk genoeg om hun positie in dit marktsegment verder uit te bouwen. Omdat het beider wens is om in deze marktsector uit te breiden, is de optelsom van de beide organisaties meer dan de som der delen.

Over Mazars
Mazars hoort tot de top zes accountantskantoren in Nederland. Mazars is voortgekomen uit de fusie tussen Paardekooper & Hoffman en het Europese Mazars. De koppeling van een daadkrachtig en breed opererende nationale organisatie aan een internationaal netwerk maakt van Mazars een markante speler. Mazars onderscheidt zich in de markt door een actieve en inventieve opstelling en een brede dienstverlening zonder daarbij in te boeten aan persoonlijke aandacht voor cliënten en relaties. Mazars bedient cliënten in het midden- en kleinbedrijf en het middensegment, enkele beursgenoteerde ondernemingen en vermogende particulieren.

Over Volte
Volte accountants en belastingadviseurs is een organisatie met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Midden-Holland. Het kantoor heeft vier vennoten. Volte opereert met name in de Randstad en bedient organisaties met een vergelijkbaar profiel als de cliënten van Mazars. Het kantoor heeft een uitstekende reputatie en wordt in de markt gezien als een alternatief voor de grotere kantoren.

Gezamenlijke kwantitatieve gegevens
Aantal medewerkers in Nederland: 800 Omzet in Nederland: 78 miljoen euro Aantal medewerkers wereldwijd: 5300 Aantal vestigingslanden: 58 Positie in Nederland: 6


---
NOOT VOOR DE REDACTIE,