Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 05-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Gordelcontrole

HOUTEN Woensdag hield de politie tussen 16.00 en 17.00 uur een autogordelcontrole op De Haag. Ongeveer 300 bestuurders en inzittenden werden gecontroleerd en 12 personen kregen een bekeuring omdat zij geen gordel droegen. De bekeuring voor het niet dragen van de gordel is sinds 1 januari geen 45, maar 75 euro.

Overlastplegers bekeurd

HOUTEN Zes mannen zijn woensdagavond bekeurd voor het veroorzaken van overlast op het Schonenburgseind.

Surveillerende agenten hoorden om 21.00 uur dat er vuurwerk werd afgestoken op het Rond en gingen poolshoogte nemen. Op het Schonenburgseind zagen zij een groep mensen staan die er rennend vandoor gingen. Vijf mannen in de leeftijd van 18, 20, 25 en 39 jaar en afkomstig uit Houten, bleven staan en kregen een bekeuring voor het veroorzaken van overlast.

Getuigen gezocht

NIEUWEGEIN - Zondag 1 januari om 17.00 uur werd een 51-jarige vrouw in haar woonplaats in haar rug geschopt door twee onbekenden. De politie zoekt getuigen.

De vrouw wandelde over de Zandveldseweg aan de kant van een sporthal, toen een scooter met twee opzittenden haar op het trottoir tegemoet kwamen rijden. De vrouw maakte hierover een opmerking, wat voor één van de opzittenden aanleiding was om de vrouw in de rug te trappen. De vrouw kwam hierdoor in de struiken terecht. Zij liep kneuzingen aan haar hand en rug op.

De donkergrijze scooter reed verder in de richting van de Jachtmonde.

Signalement bestuurder: jongeman van 16 18 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, rond gelaat, normaal postuur en droeg een gebreid mutsje, een zwart trainingsjack, zwarte broek, witte Adidas-sportschoenen met zwarte strepen.

Signalement bijrijder: jongeman van 16 18 jaar oud, lichtgetinte huidskleur, bol gezicht, normaal postuur, krullend zwart haar tot halverwege de nek. Hij droeg een gebreid mutsje, een zwart kort jack en hoge zwarte schoenen met rode veters.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via 0900-8844.