Politie Hollands Midden

Datum: 5 januari 2006


---
Leiden Snelheidscontrole 30 km zone Stevenshof

In de maanden november en december 2005 is de 30 km zone rondom de Heintje Davidsweg en Charley Tooropweg aangepakt. Voor die tijd was de constructie zodanig dat er alleen gecontroleerd kon worden op de handhaving van 50 km per uur. Na deze reconstructie waarbij drempels zijn gelegd en de uitrit constructie van de zijstraten zijn verwijderd, is de weg zodanig ingericht dat 30 km hard zat is.

De politie gaat dan ook met ingang van 9 januari 2006 geregeld controleren op de juiste naleving van de 30 km limiet. Met name de bewoners uit de omgeving Heintje Davidsweg en Charley Tooropweg klagen al geruime tijd over de te hoge snelheid op genoemde wegen. De politie hoopt met de controle het gedrag van de automobilist te veranderen.

Bodegraven Inbraak in woning

De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan den Koninginneweg. Op klaarlichte dag is er in de woning ingebroken. Via de voordeur wisten inbrekers binnen te dringen in de woning. Tot nu is bekend dat er een paspoort is weggenomen. De technische recherche is ingezet om eventueel achtergelaten sporen te onderzoeken die kunnen wijzen naar een dader.

Boskoop Aanhouding na vernielen autospiegel

De politie heeft een 13-jarige jongen aangehouden de jongen wordt er verantwoordelijk voor gehouden dat hij samen met nog twee jongens een spiegel van een geparkeerde auto op de Kievitstraat heeft afgetrapt. De eigenaar van de auto, is de jongens achterna gegaan, toen hij ingeseind werd dat zijn auto opzettelijk vernield was. De 20-jarige Boskoper heeft één van de drie jongens aan kunnen houden en overgedragen aan de politie. De jongen is overgebracht naar het bureau. De politie zet het onderzoek naar hem en de andere verdachte voort.

Reeuwijk Pogingen bedrijfsinbraken In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 januari is er in het bedrijventerrein van de Reeuwijkse Poort, 4 keer gepoogd in te breken. De politie heeft de zaak in onderzoek. Bij drie bedrijven is braakschade aangetroffen. Bij een vierde bedrijf stond er een deur open. Er is niets weggenomen uit de bedrijven.

Waddinxveen Jongens aangehouden na uitzending Opsporing Verzocht

In het programma Opsporing Verzocht is afgelopen dinsdag aandacht besteed aan een videofilm waarop twee jongens te zien zijn die op woensdag 19 oktober, omstreeks 01.10 uur, pinnen bij een bank aan de Kerkweg Oost. Na drie keer pinnen lukt het de jongens een flink bedrag mee te nemen. De pas die ze daarvoor gebruiken is niet van hen. Of de jongens deze pas hebben gestolen of gevonden, is nog niet duidelijk. Wanneer de jongens weglopen, omhelzen ze elkaar, vanwege het behaalde succes, en worden daarbij door een andere camera van de bank gefilmd. De twee jongens zijn op dinsdag door kijkers van Opsporing Verzocht herkend en zijn door de politie aangehouden. Tegen de twee jongens, een 17-jarige en een 18-jarige, beiden uit Waddinxveen, wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --