Hulpverlening Gelderland Midden

Stoppen met roken in 2006
---

PERSBERICHT 5 januari 2006

Voor iedereen die van het roken af wil, organiseert Hulpverlening Gelderland Midden de training Pakje Kans, Samen stoppen met roken. Meedoen aan deze training maakt de kans op succes driemaal groter dan stoppen met roken op eigen houtje. Op 7 februari vindt een gratis informatiebijeenkomst over de training plaats.

De bijeenkomsten worden gehouden in Ziekenhuis Velp, President Kennedylaan 100 te Velp. De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur en is om 21.30 uur afgelopen. De trainer geeft informatie over de cursus en legt uit hoe rokers zich het beste kunnen voorbereiden op het stoppen. Tevens is er gelegenheid om zich voor de training in te schrijven.

De training Pakje kans is opgesplitst in 4 fasen: voorbereiden, actie, volhouden en het maken van een noodplan. Er zijn 8 bijeenkomsten binnen 11 weken. Bij voldoende belangstelling gaat de training op 13 februari van start.

Aangezien wondermiddelen niet bestaan, leren de deelnemers hoe ze zelf kunnen stoppen met roken. Iedereen die mee wil doen zal dus wel gemotiveerd moeten zijn om een einde te maken aan het roken. Onder het motto samen staan we sterk kan het uiteindelijk makkelijker zijn om de sigaret definitief uit te drukken. Na afloop, zo blijkt uit vorige trainingen, is 70 tot 80% gestopt met roken. De totale kosten, inclusief het trainingsmateriaal, bedragen 125,---. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht bij Hulpverlening Gelderland Midden, tel: 3773890.


---

Deze pagina is bijgewerkt op 05-01-06 10:13
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl