PERSBERICHT - 2006-01-05

Directie: 'Reizen uitgevoerd door ander SGR-lid, geen risico's voor klanten'

Langout blijft boeken met SGR-garantie

Peter Langhout Reizen in Alphen aan den Rijn blijft boeken met SGR-garantie. Dat staat sinds vanochtend op de website van de reisorganisatie. 'Geboekte reizen worden momenteel uitgevoerd door een ander SGR-lid. U kunt daarom zonder financiële risicos bij Peter Langhout Reizen blijven boeken', aldus de mededeling op de site. Woensdag schrapte het bestuur van de Stichting Garantiefonds Reisgelden Langhout Reizen href="http://www.sgr.nl/nieuws.asp?id=482">per direct als deelnemer.

Alle reizen die tot en met 3 januari 2006 bij Peter Langhouit Reizen BV zijn geboekt vallen nog onder de SGR-garantieregeling, aldus de mededeling van de stichting.

Langhout-woordvoerder Stefan van den Berg, commercieel directeur van de onderneming, zei woensdagavond al, dat er werd gesproken met een andere reisorganisatie, via welke de reizen die bij Langhout worden geboekt vooralsnog onder SGR-garantie kunnen worden uitgevoerd.

'Daarover wordt druk onderhandeld', aldus Van den Berg, 'en we hopen daarover in de loop van woensdag nadere mededelingen te kunnen doen, zodat de consument gewoon bij ons, als vanouds vertrouwd en met de gebruikelijke garanties, kan blijven boeken'.

Tijdelijk
Langhout Reizen gaat ervan uit, dat het daarbij om een tijdelijke voorziening gaat, die kan worden beeindigd zodra overeenstemming is bereikt met de SGR over voortzetting van het deelnemerschap. "Want dat is waar we zo gauw mogelijk weer naar toe willen", aldus de woordvoerder woensdagavond.

Criteria
In de mededeling van SGR ontbreekt een nadere aanduiding van de achtergronden van het beëindigen van het deelnemerschap. Reisrevue.mail vernam desgevraagd van SGR-directeur Peter Silbermann dat 'Langhout niet meer aan de vereiste criteria voldoet'.

Het beëindigen van de garantieregeling betekent, dat klanten van Peter Langhout Reizen voor vanaf 4 januari geboekte reizen geen beroep meer kunnen doen op de garantie die de SGR biedt, mocht de reisorganisatie door een faillissement of anderszins in de financiële problemen komen.

Geen risico
Volgens commercieel directeur Van den Berg is er van financiële problemen geen sprake en is Peter Langhout Reizen winstgevend. Klanten lopen volgens hem geen risico. Van de websites van Peter Langhout Reizen en verwante organisaties is inmiddels het SGR-logo -bewijs van het deelnemerschap- verdwenen.

Sinds woensdagochtend is de Langhout-site voorzien van een mededeling, waarin wordt gezegd dat 'nieuwe boekingen via Peter Langhout Reizen onder de SGR Garantie blijven vallen'.

Ander SGR-lid
'Geboekte reizen worden momenteel uitgevoerd door een ander SGR-lid. Peter Langhout Reizen zal ook nu uw belang als klant centraal blijven zetten. U kunt daarom zonder financiële risicos bij Peter Langhout Reizen blijven boeken', aldus de mededeling. Voor vragen worden klanten via via 0900 - 0789 (10cpm) verwezen naar het callcenter van de reisorganisatie.

Ambitieus
Op de site geeft het bedrijf over de eigen onderneming en activiteiten onder het kopje 'Wie zijn wij?' de volgende beschrijving:

'Peter Langhout Reizen is een zeer actieve en ambitieuze organisatie in Alphen a/d Rijn. Wij organiseren diverse vakanties voor een zeer brede doelgroep. Met het vakantiegevoel in het achterhoofd selecteren onze vakmensen de beste bestemmingen. Ons aanbod bestaat uit kwalitatief perfecte reizen in Europa, de USA en andere werelddelen. Doordat wij groot inkopen en doordat u rechtstreeks boekt, zijn de prijzen uiterst scherp. De keuze is onbeperkt en het aantal reizen groeit jaarlijks', aldus de tekst op de Peter Langhout-site.

Groei
In het oprichtingsjaar 1987 beperkte het aanbod van Langhout zich tot elf arrangementen, in het jaar 2000 waren dat er bijna bijna 500, aldus de site. Boekten in het startjaar nog geen 5000 vakantiegangers, in 2000 overschreed dit aantal de 250.000, zo wordt verder op de site gemeld, waar recentere cijfers ontbreken.

Filosofie
Volgens de tekst op de site zijn er onder de vakantiegangers 'veel mensen die voor de tweede, derde, vierde of zelfs vijfde keer met ons op reis gaan. Hun argumenten bevestigen onze filosofie: een perfect georganiseerde reis naar een aantrekkelijke bestemming voor een lage prijs', zo staat op de website van Peter Langhout Reizen.

Naar verwachting wordt woensdag 4 januari in de loop van de ochtend duidelijk op welke wijze Peter Langhout Reizen aan consumenten de noodzakelijke garanties conform de SGR-regeling wil blijven bieden.

Zie ook http://www.sgr.nl/nieuws.asp?id=482