Gemeente Wieringen

PUBLICATIE WIERINGER COURANT VRIJDAG 6 JANUARI 2006

BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen 3 januari 2006:
- het oprichten van een aanbouw op het perceel Akkermantje 23 (lichte bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 6 januari 2006:
- het oprichten van een erker/entree en het wijzigen van de westgevel van de woning op het perceel Gemeenelandsweg 118 (lichte bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Beltstraat 49 (reguliere bouwvergunning);
- het veranderen van de woning op het perceel Klieftstraat 76 (reguliere bouwvergunning);
- het veranderen/vergroten van een ligboxenstal op het perceel Zuid Gesterweg 1a (reguliere bouwvergunning);
- het legaliseren van het veranderen van de gevels van de stal op het perceel aan de Rijksstraatweg tegenover Slingerweg (reguliere bouwvergunning);
- het oprichten van een dakopbouw op het perceel Westerlanderweg 156 (lichte bouwvergunning).

C. Geweigerde bouwvergunning verzonden 9 januari 2006:
- het legaliseren van het veranderen van de gevels op het perceel Slingerweg 100 (geweigerde lichte bouwvergunning).

De onder A genoemde aanvraag kan worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvraag verder in behandeling te nemen. Tegen de onder B en C genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen 6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 2 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 9 januari 2006 gedurende 6 weken een bouwplan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het bouwplan:
- het oprichten van een woning met garage/berging en losstaande berging op het perceel Swarte Liester 20.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit bouwplan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 9 februari 2006 gedurende 6 weken een plan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende plan:
- het vestigen van een winkel op het perceel Zwinstraat 7.

Ons college is voornemens om ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

NIEUWE AFVALKALENDER 2006 EN NIEUWE AFVALINZAMELAAR

Vanaf 1 januari 2006 wordt het huishoudelijk afval in de gemeente Wieringen ingezameld door de Afvalinzameldienst (AID) van het Gewest Kop van Noord-Holland. Voorheen gebeurde dit door Sita. De AID haalt sinds 1990 het huishoudelijk afval in de gemeente Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen en Zijpe op. De gemeente Wieringen sluit zich hierbij aan, omdat de AID koploper is op het gebied van efficiëntie in vergelijking met andere afvalinzameling bedrijven in Nederland.

Zoals gebruikelijk worden de groene- en grijze rolemmer om de week geleegd. De ene week de groene rolemmer, de andere week de grijze rolemmers. Voor u als burger zijn er een aantal wijzigingen. Het grof huisvuil wordt samen met het wit- en bruingoed en oud ijzer vanaf januari elke vier weken huis-aan-huis ingezameld. Voorheen werd het grof huisvuil één keer in de maand opgehaald en werd het wit- en bruingoed opgehaald door Rataplan. Op de kalender staan de inzameldata van het (grof)-huishoudelijk afval in uw wijk. Wij verzoeken u het wit- en bruingoed en oud ijzer gescheiden van het overige grof huisvuil aan te bieden.

Het gebruik van de rolemmers

Voor de rolemmers geldt dat u deze op de ophaaldag vanaf 07.00 uur aan de weg mag zetten. Sluit altijd het deksel en plaats de wielen van de rolemmers naar de rijweg. Rolemmers uit andere gemeenten worden niet geleegd. Daarnaast wordt de grijze rolemmer niet geleegd tijdens de `groene' week en omgekeerd. Alles wat naast de rolemmer wordt aangeboden, wordt niet meegenomen.

Gooi geen gras en bladeren onderin de rolemmer. Dit geeft problemen bij het legen. Dit afval blijft namelijk als een soort `koek' onderin de rolemmer plakken. Wij verzoeken u om takken zo klein mogelijk te maken, zodat ze niet in de rolemmer blijven hangen. Zet de rolemmer bij vorst in een vorstvrije ruimte (eventueel een paar uur voor het legen) zodat het afval bij het legen niet in de rolemmer vast blijft zitten.

Volgens de afvalstoffenverordening bent u verplicht uw rolemmer na het legen zo snel mogelijk terug te halen. Doet u dit niet, dan kan de milieupolitie worden ingeschakeld.

Bij zeer warm weer raden wij u aan:
- vlees- en visresten in een krant te verpakken en in de rolemmer te doen die het eerste wordt geleegd;
- de rolemmer schoon te houden
- een eierdoos of een krant op de bodem te leggen;
- het afval zo droog mogelijk in de rolemmer te doen;
- het keukenafval regelmatig af te wisselen (indien mogelijk) met een laagje droog tuinafval;
- de rolemmer niet in de volle zon te zetten.

Belangrijke informatie

Klein Chemisch Afval (KCA) Naast het gescheiden huisvuil zijn er de "PROBLEEMSTOFFEN". Probleemstoffen zijn stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. De stoffen moeten we altijd apart houden van het overige afval. De stoffen die hieronder vallen noemen we Klein Chemisch Afval (KCA). KCA kunt u op de (op de kalender) aangegeven openstellingsdata en tijden kwijt bij het gemeentelijk depot, De Wieken 1 in Hippolytushoef en via de chemokar (zie ook hiervoor de kalender).

Batterijen Inlevermogelijkheden van batterijen op de scholen en bij fotograaf Boersen, Hoofdstraat 7 te Hippolytushoef; Supermarkt Super de Boer, Hoofdstraat 37 te Hippolytushoef; Reparatiebedrijf Weijers, Parklaan 15 te Hippolytushoef; Doeland Hagedoorn, Molenakker 1 te Hippolytushoef; Elektrabedrijf Tijsen en Zn., Hofstraat 64 te Den Oever; drogisterij Aquavita, Havenstraat 22 te Den Oever; Dekamarkt, Voorstraat 20 te Den Oever; Strooper Spar Supermarkt, Koningsweg 1 te Westerland.

Let op: Als u op de ophaaldata in uw wijk uw Klein Chemisch Afval (KCA) kwijt wilt, zet dan op deze dagen de daarvoor bestemde rode KCA-kaart voor het raam zodat het KCA bij u kan worden afgehaald.

Asbest Kleine hoeveelheden (tot een maximum van 10m2 per jaar) kunnen, luchtdicht dubbel verpakt in doorzichtig plastic met een minimale dikte van 0,2 mm, worden aangeboden bij het gemeentelijk depot op de openingsdagen. (zie kalender) Voor vragen over asbest kunt u terecht bij de Afdeling Grondgebiedzaken, tel. (0227) 59 43 00.

Oud ijzer Oud ijzer wordt op dezelfde dag als het grof huisvuil ingezameld. Wij verzoeken u het oud ijzer indien mogelijk gescheiden van het overige grofvuil neer te leggen. Zie hiervoor de ophaaldagen op de kalender.

Openbare verlichting Het onderhoud aan de openbare verlichting wordt verzorgd door Dynamicon. Voor meldingen van defecte lichtmasten kunt u bij dit bedrijf terecht via telefoonnummer 0800 - 3960800.

Wit- en bruingoed Wordt tegelijkertijd met oud ijzer opgehaald. Zie hiervoor de ophaaldagen in de kalender.

Grof huisvuil
· Let op! Inzameling elke vier weken huis-aan-huis. Ophaaldagen: zie hiervoor de kalender.
· Bouw- en sloopafval wordt niet meegenomen. Dit kunt u van maandag tot en met vrijdag tegen betaling inleveren bij het Vuiloverslagstation Den Helder aan de Schootenweg, tel. 0223-614105.
· Snoeihout en takken worden niet meegenomen.
· Bedrijfsafval wordt niet meegenomen.
· Per adres wordt maximaal 1 m3 meegenomen.
· Voor nog te gebruiken 2e hands goederen kunt u contact opnemen met kringloopwinkel Rataplan, tel. (0223) 61 83 40.
· Koelkasten, deze kunt u op de grof huisvuil inzameldag bij de weg aanbieden waarna deze worden opgehaald.
· Puin, tegen betaling naar het gemeentelijk depot, De Wieken 1 te Hippolytushoef. Openingstijden: zie kalender.
· Takken, gebonden en tegen betaling naar het gemeentelijk depot, De Wieken 1 te Hippolytushoef. Openingstijden: zie kalender. Snippers zijn gratis op te halen.
· Stobben, tot een maximum van 5 stuks naar het gemeentelijk depot, De Wieken 1 te Hippolytushoef. Openingstijden: zie kalender.
· Oud papier, wordt op de zaterdagen in de even weken huis-aan-huis ingezameld. Zie kalender.
· Textiel, in de daarvoor bestemde containers. Deze staan in: Hippolytushoef op 't Hoekje, Den Oever in de Molenstraat en Westerland in De Dentele.
· Glas, naar de glasbakken
· Plat glas kan in Hippolytushoef op de openstellingsdagen worden ingeleverd bij de gemeentelijke werkplaats. In Den Oever is de platglascontainer bij de werkplaats in de Hofstraat altijd bereikbaar.
· Grond, overtollige grond tot een hoeveelheid van 10 ton kan tegen betaling gedeponeerd worden bij de opslagplaatsen in: Wieringermeer, Koggenrandweg 1 te Middenmeer, tel. 06-51541920; Hoorn, Schelphoek 1 te Hoorn, tel. 0229-547700.

INZAMELING KGA

Op woensdag 11 januari 2006 zal in Den Oever, Oosterland en het buitengebied ten noorden van de N99 het klein gevaarlijk afval weer worden opgehaald met de chemokar. Wanneer u k.g.a. wilt inleveren kunt u dit kenbaar maken door de rode "kga- kaart" voor het raam te plaatsen. Onze medewerkers zullen dan het k.g.a. bij de deur in ontvangst nemen. Inwoners

buiten de bebouwde kom worden verzocht eerst even te bellen wanneer zij dit willen aanbieden. Het telefoonnummer tijdens kantooruren is 06-23267978. Wij verzoeken u het gevaarlijk afval i.v.m. de veiligheid niet buiten te zetten.

Wij danken u voor uw medewerking.

Hippolytushoef, 6 januari 2006 Drs. J. Wittink, secretaris A.N. Kooij-Smid, loco-burgemeester