Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 05-01-2006 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verdachte meldt zich na Opsporing Verzocht

HARMELEN Woensdagmiddag meldde een 22-jarige man uit Rotterdam zich aan het politiebureau omdat hij zichzelf als verdachte gezien had bij het programma Opsporing Verzocht van dinsdag 3 januari.

De man werd op 30 oktober 2005 vastgelegd op bewakingsbeelden van tankstation Hellevliet aan de rijksweg A12, nadat hij met anderen een groep mannen had beroofd. Na de uitzending kwamen 30 tips binnen, waaronder ten minste drie over de betreffende verdachte. Hij meldde zich echter uit eigen beweging en kon op het politiebureau in Rotterdam worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau in het district Rijn & Venen en is ingesloten voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet.

Babbelaar duikt op in Woerden

WOERDEN De man die eind december met een babbeltruc twee woningen in Baarn en Amersfoort probeerde in te komen, is nu ook in Woerden actief geweest.

Een 74-jarige vrouw kreeg woensdagmiddag om 15.30 uur aan haar achterdeur aan de Monseigneur Nolenstraat bezoek van een voor haar onbekende man. Hij vertelde haar dat hij zijn hagedis kwijt was en dat hij het beest even wilde zoeken. Hij zette zelfs zijn voet tussen de deur, maar de kordate vrouw wist de man weg te jagen. Hij ging er via de achtertuin vandoor en liep richting Vossenschanslaan.

Een 79-jarige vrouw werd wel slachtoffer van de man. Hij kwam met dezelfde smoes haar woning aan de Doctor Dreeslaan binnen, doorzocht de woning en nam persoonlijke bezittingen mee.

De opgegeven signalement van de man lopen uiteen, maar hebben overeenkomsten: getinte man (Surinaams of Indonesisch) met kaalgeschoren hoofd, net voorkomen en ongeveer 1.80 meter lang.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Personen die de man nét aan de deur hebben gehad, worden verzocht zo spoedig mogelijk met het alarmnummer 112 bellen. Mocht de man al enkele tijd geleden aan de deur zijn geweest, dan kunnen mensen een melding maken en bellen met het nummer 0900-8844.

Zie ook Nieuwsberichten district Eemland noord en zuid van 30 december 2005.

Snelheidscontroles

MIJDRECHT Dinsdagavond hield de politie van 18.00 tot 21.00 uur met een lasergun een snelheidscontrole op de Rondweg. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de maximum snelheid fors overschreden. Twee van hen reden zelfs 30 km/uur sneller dan de limiet van 50 km/uur.

Woensdagavond werden automobilisten op de provinciale weg N201 met een radarauto gecontroleerd. Van 19.00 tot 21.00 uur passeerden 840 bestuurders de controlepost en werden 37 overtreders op foto vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/uur. De limiet is 80 km/uur.

Geweld tegen agent

BREUKELEN Woensdag werd een 30-jarige man uit Veendam aangehouden omdat hij een agent hard tegen zijn knie had geschopt.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat ambulancepersoneel werd lastig gevallen door een man die zij wilden helpen. De man was in een winkel aan de Markt gevallen en gewond geraakt, vermoedelijk omdat hij onder invloed van alcohol was. De man wilde echter niet geholpen worden en het ambulancepersoneel vervolgde zijn weg. De politie werd ter plaatse gevraagd en trof de man buiten aan. Hij was opstandig en agressief en dus wilden de agenten de man bekeuren voor openbare dronkenschap. De man weigerde echter mee te werken en trapte één van de agenten hard tegen zijn knie. De agenten hebben de man tegen de grond gewerkt, geboeid en aangehouden. De man bleef zich hevig verzetten en de agenten moesten geweld gebruiken om hem onder bedwang te krijgen, waardoor hij gewond raakte. Een arts heeft de man gecontroleerd en gaf aan dat de verdachte kon worden ingesloten.