1e persbericht van donderdag 5 januari 2006

Eindhoven, 05-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Moeder van vondeling nog niet gevonden

De politie heeft de elf tips, die zijn binnengekomen na de vondst van een baby in het Catharinaziekenhuis, onderzocht. Dit heeft geen resultaat opgeleverd. Het team dat de zaak onderzoekt wordt afgebouwd en binnenkomende tips worden door twee rechercheurs afgehandeld.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Bij een snelheidscontrole op de Huizingalaan zijn woensdag tussen 15.00 en 19.45 uur 157 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 1320 voertuigen gecontroleerd. Er is geen hoogste snelheid gemeten. Toegestaan is 50 km/u.

* Bij een tweede controle op de Huizingalaan werden 1749 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 28 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u. Toegestaan is 50 km/u.

Eindhoven: Verkeerscontrole

In Woensel Noord is woensdagavond een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van fiets- of autoverlichting. Daarnaast zijn er bekeuringen uitgedeeld voor het rijden door rood licht, telefoneren tijdens autorijden en parkeren op het trottoir.

Helmond: Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Woensdagavond rond 20.20 uur is in zijn woning in Helmond Centrum een 43-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond zijn 46-jarige vrouw elders in Helmond op straat hebben mishandeld en bedreigd. Hij sloeg haar en trok aan haar haren. Hij bedreigde haar met een kapotte bierfles. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten.

Bergeijk: Snelheidsovertreding

Op de rijksweg N69 is donderdag rond 24.00 uur een 18-jarige man uit het Belgische Hechtel aangehouden. De man reed met een snelheid van 164 km/u op een weg waar 80 km/u gereden mag worden. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is procesverbaal opgemaakt.

Leende: Hennepkwekerij opgerold

In een woning aan de Euvelwegen is woensdag rond 8.15 uur een hennepkwekerij ontdekt.

Verschillende hennepplanten waren al geplukt maar er werden nog 176 hennepplanten aangetroffen. De aanwezige materialen zijn in beslag genomen en de planten zijn vernietigd.

Drie Heezenaren, in de leeftijd van 17, 33, 43 jaar en een 38-jarige Geldroppenaar zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Valkenswaard: Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

Een 49-jarige man zonder vaste woonplaats is donderdag rond 2.50 uur op de Leenderweg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man blies 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is procesverbaal opgemaakt.

Netersel: Inbraak in caravans

Op een kampeerterrein aan de Ruttestraat zijn twee caravans opengebroken. Uit de caravans zelf werd niets weggehaald. Wel werd bij beide caravans een naastgelegen berghok opengebroken. Uit het ene berghok zijn twee elektrische steps en een kinderfiets weggehaald. Uit het andere berghok werden een damesfiets, handgereedschap en een elektrische schroevendraaier weggehaald. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 1 oktober 2005 en 3 januari 2006.

Valkenswaard: Laptop en telefoon weg bij insluiping

Bij een insluiping in een bedrijf aan de Dragonder zijn woensdag tussen 17.15 en 17.45 uur een telefoon en een laptop weggenomen. Medewerkers van het bedrijf waren ten tijde van de insluiping elders in het bedrijf aanwezig.