RTL Group

SBS koopt radiostation Yorin FM

SBS en RTL Nederland tekenen op woensdag 4 januari de koopovereenkomst voor Yorin FM. Hierdoor voegt SBS aan de drie televisiezenders (NET 5, SBS 6 en Veronica) en de printactiviteiten (o.a. Veronica Magazine) nu ook radio toe.

Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS: We zijn zeer verheugd met de overname van Yorin FM. Deze aankoop versterkt de positie van SBS als mediabedrijf en vergroot onze crossmediale kracht. SBS heeft er geen misverstand over laten bestaan graag ook op het gebied van radio actief te worden. Die wens wordt hiermee gerealiseerd. Een crossmediale aanpak is de basis van de strategie van SBS. Een eigen radiozender is daarom voor ons van belang.

Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland: Wij zijn blij dat Yorin FM overgaat naar een sterke mediagroep met grote ervaring met radio elders in Europa. SBS geeft een groot aantal medewerkers de kans om onder een nieuw gesternte te floreren. Wij wensen SBS en degenen die gaan meewerken aan het nieuwe Yorin FM veel succes.

Voor de luisteraars van Yorin FM zal de overname door SBS op korte termijn nauwelijks gevolgen hebben. Tillieux: De programmering van de zender blijft vooralsnog overeind. Het belangrijkste is dat de zender en de medewerkers een plek binnen de organisatie van SBS krijgen. Natuurlijk gaan we daarna meteen werken aan de verdere versterking en verbetering van de zender.

RTL Nederland is tijdens deze transactie begeleid door ABN AMRO Bank N.V.


---

---------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Eljon, Persdienst SBS via 020-8007000 of Kim Koppenol, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718597

© 2006 RTL Nederland / IP