Politie Groningen

Persberichten donderdag 5 januari 2006

Provincie Groningen, 05-01-2006

Groningen: verkeerscontroles

Op de Hereweg werden woensdagavond 15 fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting. De politie nam gedurende een uur een steekproef waarbij ruim 100 fietsers voorbij gingen.

Op de Friesestraatweg werd eerder op de dag een gordelcontrole gehouden. Van de 180 gecontroleerde bestuurders droegen er vijf geen gordel. Zij kregen een bekeuring (75 Euro).

Bij de Ebbingebrug werden woensdagmorgen 110 automobilisten en 230 fietsers gecontroleerd op hun gedrag bij de aldaar aanwezige verkeerslichten. In totaal werden 25 bestuurders, waarvan het merendeel fietsers, bekeurd voor het rijden door rood licht (fietsers 50, automobilisten 130 Euro).

Groningen: aanhoudingen voor diefstal kabels

De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden die worden verdacht van diefstal van kabelmateriaal vanaf een bouwplaats aan de Grote Beerstraat in de stad. De beide mannen, respectievelijk 39 en 41 jaar oud en beiden inwoners van Groningen, zijn voor nader onderzoek ingesloten. De mannen liepen tegen de lamp omdat een van hen een politiepatrouille tegenkwam toen hij met zijn fiets met daarachter een aanhangwagentje juist van de bouwplaats kwam. Agenten zagen de kabels in de kar liggen met een betonschaar. De andere werd even later in de omgeving aangehouden. De oudste van de twee is een veelpleger. De zaak is daarom overgenomen door het veelplegersteam.

Scharmer: auto in de sloot

Een 19-jarige automobilist uit Leusden is woensdagmorgen op de Hoofdweg in Scharmer met de auto in de sloot geraakt. Hijzelf en een inzitende slaagden erin om uit de auto te komen. Ze bleven ongedeerd. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder in een bocht in de weg in de rechterberm raakte en daarna te heftig bijstuurde. De auto kwam in een slip en belandde op de kop in de sloot aan de linkerzijde van de weg.

Oldehove: automobilist onder invloed in auto

Een 32-jarige automobilist uit Oldehove is woensdagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij werd in zijn woonplaats staande gehouden voor een routinecontrole. Aan het politiebureau bleek dat hij
1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Sappemeer: auto te water

Een 72-jarige automobilist uit Sappemeer is woensdagmorgen langs de Borgercompagniesterstraat in zijn woonplaats door onbekende oorzaak met de auto in het water naast de weg beland. Hij slaagde erin om uit de auto te komen, maar kon niet aan land. Hij werd geholpen door een 54-jarige plaatsgenoot die in het water sprong en hem op de wal bracht. Beiden liepen verder geen verwondingen op. De auto is door een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Rijbewijzen ingevorderd voor te hard rijden

De politie heeft woensdag het rijbewijs van twee automobilisten ingevorderd die te hard reden. De eerste werd op de Hogelandsterweg bij Spijk geklokt op 140 km/u, terwijl hij daar maximaal 80 km/u mocht rijden. Het betrof een 39-jarige inwoner van Huizen. De tweede werd tijdens een lasercontrole op de K.J. Vriezestraat in Wildervank betrapt met een snelheid van 100 km/u terwijl plaatselijk een snelheidslimiet gold van 50 km/u. Dit betrof een 29-jarige inwoner van Musselkanaal.